Велика шпаргалка для дачника: 15 дієвих добрив на осінь для всіх городніх культур. Рецепти і норми внесення

Восени потрібно звертати особливу увагу на підгодовування городніх культур. Розповідаємо про найкращі добрива для різних овочів і рослин, які слід вносити у вересні

Осіннє підживлення важливе для багатьох багаторічних культур. У цей період городники застосовують добрива з фосфором та калієм. Вартість такого добрива невелика, а ефективність доведена багатьма садівниками. Осінь особливий час для всіх культур. І саме в цей період потрібно допомогти своїм “зеленим вихованцям” підготуватися до зими та успішно перезимувати. Які добрива можна застосовувати восени для підживлення рослин читайте у статті “Добрих новин”.

Чим удобрити рослини восени

1. Монофосфаткалія буває порошкоподібний та гранульований. Застосовують його для підгодовування по листку та для кореневого підживлення. Для газону беруть 5-10 г на 10 літрів води.

2. Суперфос – добриво повільної дії. Належить до суперфосфатів. Під овочі вносять 20-30 г на 1 квадратний метр. Проте слід уважно читати інструкцію.

3. Суперфосфат буває і в гранулах, і у вигляді порошка. Восени вноситься під перекопування ґрунту 40-60 г на 1 квадратний метр.

Чим підгодувати рослини на городі восени
Чим підгодувати рослини на городі восени

4. Подвійний суперфосфат – це концентрованіший препарат, який збагачує ґрунт. Рекомендують вносити 15-30 г на 1 квадратний метр під перекопування восени. Зверніть увагу, що суперфосфати не можна змішувати з кальцієвою, натрієвою, аміачною селітрою, із сечовиною, крейдою та вапном.

5. Борошно кісткове. Під овочі рекомендують вносити 300-500 г добрива на 1 квадратний метр.

6. Борошно фосфориста – натуральне, важкорозчинне добриво. Вносять це добриво раз на 5 років, при осінньому перекопуванні з розрахунку 25-30 кг на 1 сотку.

7. Калімагнезія – високоефективне добриво для всіх типів ґрунту. При оранці вносять 300-500 г на 10 квадратних метрів.

8. Вівіаніт – це порошок для удобрювання поверхні ґрунту. Застосовується у сільському господарстві, а норма внесення 100 кілограмів на 1 гектар.

9. Фертика Осінь. На городню грядку вносять під перекопування у розрахунку 60-70 г на 1 квадратний метр.

10. Амофос буває порошкоподібний та гранульований. Під перекопування вносять 2,5 кілограма на 1 сотку.

11. Діаммофос потрібно вносити під перекопування 3 центнери на 1 гектар. А ось, наприклад, під полуницю потрібно буде 15 грамів на квадратний метр.

12. Калій сірчанокислий застосовується в теплицях та у відкритому ґрунті. Для овочевих культур та винограду роблять водний розчин. У 10 літрах води розчиняють 20 г.

У мережі розповіли про найкращі добрива для городу
У мережі розповіли про найкращі добрива для городу

13. Фосфорно-калійне добриво “Осінь”. На газон вносять 10-30 г на квадратний метр.

14. Органо-мінеральне добриво “Осіннє” вносять у кількості 40 г під дерева та чагарники.

15. Гумі Осінній – це компост на основі курячого посліду. Його вносять під час перекопування ґрунту в кількості 1 кілограм на 10 квадратних метрів.

Зверніть увагу, що матеріал має ознайомлювальний характер. Перед використанням будь-якого добрива уважно читайте інструкції на упаковці, оскільки склади можуть змінюватися. Краще внести дещо менший об’єм добрива, ніж перестаратися.

Популярне

Подібні новини