Сусідка підказала хитрість, як посіяти кріп у кінці серпні: він виростає міцним, дуже смачним та ароматним

Серпень вважається крайнім терміном посадки кропу. Багато хто просто махає рукою на таку витівку, проте експерти радять таки звернути увагу на посів ароматних прянощів

Останній місяць літа вважається крайнім терміном посадки кропу. Багато хто вирішує просто махнути рукою на посів – мовляв, вже ні до чого, надто пізно і нічого не виросте. У багатьох висадити кріп під кінець літа і взагалі не виходить. Однак, щоб город не пустував і щоб до осені на столі був свіжий кріп, слід знати кілька простих секретів.

Як виростити кріп наприкінці літа

Мало хто знає, що насіння кропу багате на ефірні масла. Через це вони довго сходять: майже три тижні. Щоб встигнути одержати врожай до осінніх холодів, слід спочатку замочити насіння. Замочуємо його, як і завжди, у воді. Але міняти її потрібно кожні 8 годин. Так тримайте насіння 2 доби, потім висаджуйте. Після такої підготовки насіння зійде набагато швидше – сходи з’являться вже на шостий день. Щоправда, замочування не врятує ситуацію, якщо висаджувати кріп неправильно.

Експерти розповіли, як правильно висаджувати кріп наприкінці літа
Експерти розповіли, як правильно висаджувати кріп наприкінці літа

Ґрунт повинен бути попередньо підгодований, розпушений і политий. Якщо ми хочемо отримати гідний урожай і насолоджуватися свіжою зеленню до заморозків, то варто поставитися до кропу серйозно. Вибираємо майбутню грядку і удобрюємо перегноєм – можна використовувати коров’як. Додаємо трохи піску, щоб земля була більш пухкою. І нарешті поливаємо.

Садимо насіння у вологу землю на відстані 3-5 см один від одного (можна навіть 1 см). Насіння кладемо в лунки глибиною 3 см, присипаємо землею та знову поливаємо. Важливий момент: поливати грядки з посіяним кропом радять виключно теплою водою.

Як правильно вирощувати кріп наприкінці літа
Як правильно вирощувати кріп наприкінці літа

І тепер – найголовніші хитрощі. Першу добу після висадки насіння повинне перебувати у стані спокою та комфорту, а не відчувати стрес через прохолоду. Тому ми накриваємо грядку плівкою – швидше за все, першого дня навіть поливати не доведеться. Тепле та вологе середовище дасть насенню невеликий стимул і потенціал на здорове майбутнє.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини