Підслухала у черзі на базарі, як виростити лимонне дерево вдома: маю плоди і чисте повітря у квартирі весь рік

Ви любите цитрусові рослини? Тоді скористуйтеся порадами, які ми дамо вам у цьому матеріалі та виростіть лимонне дерево у себе у квартирі. Це зовсім не складно, не тільки красиво, а ще й корисно.

Лимон кімнатний не погано очищує повітря у кімнаті, де росте. А якщо ви отримаєте його плоди, то задоволення отримаєте не абияке.

Правило посадки лимонного дерева

Садівник розповів, навіщо висаджувати лимонне дерево вдома

На дно горщика, у якому ви плануєте вирощувати лимон, насипте дренаж, а потім всипте таку суміш: 2 частини дернового ґрунту, 1 частину листяного та по 1 частині річкового піску та перегною.

Один раз на рік рослину пересаджуйте, якщо корені вже зайняли максимум простору горщика.

Правило догляду за лимоном

Садівник розповів, навіщо висаджувати лимонне дерево вдома

Влітку лимон потрібно поливати через день відстояною водою. Після того, як вода почне виливатися у піддон, через 2 години знову злийте її у горщик і так робіть, поки вода перестане витікати у піддон. Влітку також необхідно обприскувати рослину м’якою водою. А от взимку поливати дерево потрібно не частіше 1-2 разів на тиждень.

Не потрібно часто повертати горщик з лимоном у різні боки, бо це спричинить опадання листя. Для формування крони прищипуйте пагони у перші 2-3 роки життя. На першому та другому році розвитку при зацвітанні, видаляйте всі квіти, на 3 му залиште 3 чи 4 квітки, а на 4 му – тільки добре розвинені. Так робіть з плодами: залиште 1 штуку на 25 листів ті, що ближче до стовбура.

Підживлюйте дерево на початку його життя аміачною селітрою, а після 2 років – фосфорно-калійними сумішами та органікою.

У разі браку мікроелементів обробляйте рослину слабким розчином марганцівки або мідного купоросу.

Не допускайте зараження лимона шкідниками такими хворобами як: щитівка, попелиця та інші. Боріться з ними, як і у випадках з іншими рослинами.Ви любите цитрусові рослини? Тоді скористуйтеся порадами, які ми дамо вам у цьому матеріалі та виростіть лимонне дерево у себе у квартирі. Це зовсім не складно, не тільки красиво, а ще й корисно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини