Пересадила цей популярний багаторічник у вересні, і дача перетворилася на королівський сад: проста хитрість

Якщо ви мрієте про дачну ділянку, обвішану квітами і зеленню, але ніяк не можете досягти бажаного результату, то ця стаття для вас. Сьогодні ми розповімо про просту, але ефективну хитрість, яка перетворить вашу дачу на справжній королівський сад.

Вересень – ідеальний час для пересадки багатьох рослин. Сьогодні ж ми пропонуємо зупинитися на одній з них.

Флокси – багаторічна рослина, за правильного догляду – пишно квітуча, здатна прикрасити будь-який сад.

Але як же зробити так, щоб ваші флокси цвіли настільки рясно, що навіть сусіди будуть ними захоплюватися?

Флокси - багаторічна рослина
Флокси – багаторічна рослина

1.Підготуйте ґрунт

Добре підготовлений ґрунт – запорука успішного пересадження. Переконайтеся, що грядка, на якій будуть рости флокси, збагачена органічними добривами. Ви можете додати перегній, компост або спеціальні добрива для багаторічників.

2. Виберіть правильне місце

Флокси люблять сонячні ділянки, але вони також можуть рости в півтіні. Врахуйте особливості вашого саду і виберіть місце, де флокси почуватимуться комфортно.

3. Правильно пересаджуйте

Коли флокси купуються в садових центрах в горщиках, то вони потребують пересадки. Виймайте рослину з горщика, акуратно розпускаючи коріння, і саджайте її в підготовлений ґрунт на глибину, що дорівнює глибині горщика.

4. Полив і догляд

Після пересадки рясно полийте рослину і регулярно підтримуйте ґрунт вологим. Подбайте про те, щоб флокси не пересихали, особливо в спекотну погоду. Видаліть відцвілі квіти, щоб сприяти утворенню нових бутонів.

5. Оброблення рослин

Флокси через кілька років можуть ставати дуже густими. У вересні ви можете розділити кущі, щоб запобігти їхній перенасиченості та стимулювати нове зростання.

6. Дбайте про захист

Залежно від місця розташування і клімату можуть знадобитися заходи захисту від шкідників і хвороб. Регулярний огляд та обробка рослин допоможуть зберегти їхнє здоров’я.

 

Розмноження флоксів живцями

Живцювання – це прекрасний спосіб отримання нових екземплярів флоксів, зберігаючи характеристики материнських рослин.

Живцювання - прекрасний спосіб отримання нових екземплярів флоксів
Живцювання – прекрасний спосіб отримання нових екземплярів флоксів

Вам знадобляться:

  • Зрілі флокси. Виберіть зрілі та здорові рослини флоксів для розмноження живцями. Найкращий час для цієї процедури – кінець літа або початок осені, коли рослина активно росте і здорова.
  • Гострий садовий ніж або секатор. Інструмент має бути чистим і гостро заточеним, щоб створити чіткі та рівні розрізи.
  • Підготовлений ґрунт. Підготуйте горщики з родючим ґрунтом або спеціалізованим субстратом для живців.

Процес розмноження

  1. Виберіть здорові пагони. Виберіть здорові бічні пагони або верхівки рослини, довжиною приблизно 10-15 см. Вони мають бути без ознак хвороб або пошкоджень.
  2. Відріжте живці. Зробіть гострим інструментом зрізи на бічних пагонах, залишивши нижній зріз під кутом і верхній горизонтально над вузлом листя. Такі зрізи збільшують площу для кореневої системи.
  3. Видаліть зайве листя. Залиште тільки кілька верхніх листків на живці, а всі інші видаліть.
  4. Посадіть живці. Занурте живці в підготовлений ґрунт, залишивши верхнє листя над поверхнею. Переконайтеся, що ґрунт навколо живців добре ущільнений.
  5. Забезпечте вологість і світло. Розміщуйте горщики з живцями в тіні або півтіні, щоб запобігти пересиханню. Регулярно поливайте, щоб ґрунт залишався вологим.
  6. Пересадка у відкритий ґрунт. Коли живці вкореняться (через кілька тижнів або місяців), ви можете пересадити їх у відкритий ґрунт на вашій садовій ділянці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини