Щоб не зіпсувати їжу: як врятувати страву, якщо пересолили або переперчили. Поради досвідчених домогосподарок

Помилка в приготуванні їжі може статися у кожного, навіть у досвідчених кулінарів. Що робити, якщо ви пересолили або переперчили страву? Однозначно - не панікувати! Існує кілька способів виправити ситуацію, й сьогодні ми розповімо, як це зробити.

Ніколи не панікуйте, якщо щось пішло не так у процесі приготування їжі. Дотримуйтеся золотого правила: безвихідних ситуацій не буває, а ось нервові клітини – не відновлюються!Дотримуючись наведених нижче порад, ви завжди зможете виправити “смакову помилку”.

Додайте додаткові інгредієнти

Найпростіший спосіб зменшити зайвий смак солі або перцю – додати додаткові інгредієнти. Наприклад, для супів або рагу додайте більше рідини (бульйону чи води). Це розбавить сіль або перець.

Для салатів, макаронів і каш можна додати більше основних інгредієнтів, відповідно таких як овочі, макарони або крупи.

Ніколи не панікуйте, якщо щось пішло не так
Ніколи не панікуйте, якщо щось пішло не так

Молочні продукти на допомогу

Для м’ясних страв, супів і каш додавання молока, вершків або вершкового масла (солодкого/бутербродного) може допомогти пом’якшити гостроту і солоність. Поступово додавайте їх, помішуючи, і обов’язково куштуйте страву.

Макаронні вироби після варіння можна промити під проточною водою, а перед подачею – підігріти у вершковому маслі.

Крохмаль і картопля

Картопля і крохмалевмісні продукти, такі як рис або макарони, поглинають зайвий смак солі.

Можна зробити невеликий мішечок із бинта або марлі, помістити в нього, наприклад, рис і опустити в пересолений суп. Дайте страві деякий час постояти, щоб мішечок-рятувальник поглинув сіль або перець. Потім приберіть його зі страви.

Додаткове м’ясо або овочі

Для супів і рагу, додавання додаткових овочів або м’яса допоможе збалансувати смак. Вони вберуть частину солі або перцю.

Варити з картоплею або цибулею

Під час приготування супів або бульйонів можна варити цілу картоплю або очищену цибулину разом зі стравою, щоб вони поглинули зайву сіль.

І ще…

Також коригувати смак можна за допомогою овочів, що дають солодкість: морква, солодкий перець, ріпчаста цибуля. А якщо йдеться про тісто для оладок або млинців, то додайте цукор.

Як бачите, не все так страшно, як може здатися на перший погляд. “Добрі Новини” бажає вам смачних страв і удачі на кухні!

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини