Більше не викидаю лушпиння з цибулі: показую, як з відходів зробити відмінне добриво для городу

Досвідчені городники розповіли, що можна зробити з лушпиння з цибулі. Можете більше його не викидати, адже з нього можна легко зробити добриво для городу

Кожен городник знає напевно – для отримання щедрого врожаю, недостатньо просто висадити овочі у город. Постійний догляд, поливання та внесення достатньої кількості потрібних мікроелементів і вітамінів допоможе вам виростити щедрий і смачний врожай. Хоча чимало городників воліють використовувати для підживлення городу вже готове добриво зі спеціалізованих магазинів, існує спосіб приготувати ефективну підкормку самостійно.

Добриво з лушпиння цибулі

Чи не всі люди, які часто використовують для приготування страв цибулю, просто викидають лушпиння у смітник. Насправді з нього можна зробити ефективне добриво, яке міститиме у своєму складі багато вітамінів і потрібних для здорового розвитку мікроелементів. Крім того, у складі такого добрива буде чимало каротину та фітонцидів.

Як просто та швидко зробити добриво для власного городу самостійно
Як просто та швидко зробити добриво для власного городу самостійно

Крім високого вмісту вітамінів і мікроелементів у складі добрива, воно має й інші особливості. Так, наприклад, якщо вносити відвар з лушпиння цибулі у ґрунт, шкідники та комахи триматимуться подалі від рослин і овочів. Річ у тім, що їм не подобається цибулевий аромат, який буде чутно біля культур, які ви збираєтесь удобрювати настоєм.

Процес приготування такого добрива доволі простий. Для початку потрібно впевнитись, що лушпиння цибулі, з якого ви плануєте готувати добриво, не зіпсувалось. Довго його зберігати не можна, адже воно дуже швидко псується та втрачає всі корисні властивості. Для приготування добрива потрібно 30 грамів лушпиння залити 5 літрами кип’яченої води, яка трішки охолола після закипання.

Простий рецепт домашнього добрива для городу з лушпиння цибулі
Простий рецепт домашнього добрива для городу з лушпиння цибулі

Ретельно перемішайте суміш та накрийте кришкою. Залиште все на 5 днів у темному й тихому місці. Коли відвар готовий, процідіть його та використовуйте для кореневої підкормки не більш як раз на 10 днів. Підгодовуйте рослини таким добривом у похмурі дні або тільки після заходу сонця.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини