Готуємо заправку до борщу без обсмажування овочів: простий прийом зекономив мені купу часу та сил

Якщо ви є прибічником швидкого приготування страв, то цей матеріал стане вам у пригоді. Як приготувати засмажку для борщу  про запас, щоб економити свій час, розповімо зараз.

Річ піде про правильну заморозку заправки для борщу, тому при такому способі зберігання можна не переживати стосовно втрати властивостей та смаку овочів. Існує два способи заморозки: без попереднього обсмажування овочів та заморожування  вже смажених овочів.

Перший спосіб : без обсмажування овочів

Кухар розповів, як приготувати заправку для борщу без обсмажування

Спочатку підготуйте овочі: почистьте та помийте їх. Буряк та моркву наріжте звичним для вас способом: або поріжте соломкою, або натріть на великій терці. Поріжте також ріпчасту цибулю та болгарський перець, якщо ви його плануєте вживати. Також можете додати порізані помідори та подрібнену ножем зелень. Всі овочі та зелень добре перемішайте між собою, а потім розкладіть по пакетах у кількості, що в 1 пакеті було заправки на 1 каструлю вашого борщу.

З пакетів випустіть повітря та закрийте їх за допомогою спеціального замку, або просто максимально туго закрутіть його. Радимо для зручності підписати пакети, вказавши дату та вміст.

Оскільки нарізані овочі при заморожуванні зіб’ються в одну купу, буде добре, коли ви через кожні 2 години кілька разів будете струшувати пакети. Коли прийде час використовувати нарізку, то просто покладіть її на пательню та обсмажте з томатною пастою.

Другий спосіб: після обсмажування овочів

Кухар розповів, як приготувати заправку для борщу без обсмажування

Процес підготування та нарізки овочів та зелені не відрізняється від першого способу. Підготовлені продукти обсмажте у пательні та дайте засмажці охолонути.

Розкладіть заправку по пакетах та відправте їх спочатку на 2 години у холодильник, а потім вже у морозильну камеру. Таку заготівлю можна додавати до борщу без попереднього розморожування.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини