Збираю гарбузи завжди у цей час та ніколи не помиляюсь: правильні дні для збору дійсно стиглих плодів

Восени чи не останнім збирають врожай гарбузів, бо період їхнього збору припадає на вересень — листопад. Для того, щоб цей врожай зберегти важливо точніше визначитися з моментом його збору.

Якщо зняти з ділянки гарбуз зарано, то його смакові властивості будуть геть втрачені, якщо пізно, то він швидко зіпсується й не збережеться. Зрозуміло, що на час збирання врожаю гарбуза впливає перш за все його сорт: скоростиглий, який готов до піти з грядки вже у середині серпня, середньостиглі – у середині вересня, та пізні, які дозріють тільки у жовтні.

Важливо також правильно зрізати гарбуз, тому що без плодоніжки гарбуз довго не пролежить. Ось чому досвідчені городники залишають 3-4 см “хвостика”.

Як же не помилитися зі строком збору гарбузів?

Як визначити, що настав час збирати гарбузи
Експерти обсудили дні, у які слід збирати гарбузи

Є деякі способи для визначення стиглості плодів. Це:

  • Суха та світла плодоніжка, а листя зав’яле та засохле
  • Чітко видно всі смужки на шкірці, а сама шкірка навіть не протикається нігтем
  • Коли постукаєш по гарбузу він видає глухий звук.

Чи можна прискорити визрівання гарбуза? Так, можна за допомогою нехитрого способу: з куща з великим гарбузом потрібно видалити всі маленькі, які забирають у рослини необхідні для визрівання речовини.

Зберігати гарбуз потрібно окремо від інших овочів чи фруктів у сухому добре провітрюваному приміщенні у картонних чи дерев’яних ящиках.

Як застосовують господарі зібраний врожай гарбузів?

Готуємо гарбузи просто і смачно: прості та дешеві рецепти, які здивують всю вашу родину
Експерти обсудили дні, у які слід збирати гарбузи

На першому місці, звісно, стоїть гарбузова каша. Потім – висушене гарбузове насіння. А далі можна перелічувати нескінченну кількість страв з гарбуза у різних видах: маринований, всілякі варення, джеми та повидло й таке інше. То того ж наближається Гелловін й тут вже немає меж для вашої фантазії стосовно застосування гарбузів.

Популярне

Подібні новини