Відходи в компостній купі перегниють на очах і в рази покращать родючість землі на ділянці: вливаємо добриво

Перегній - це цінний органічний матеріал, який може бути використаний для покращення якості грунту в саду та на городі. У цій статті ми розглянемо, як покращити перегній у компостній ямі.

Чому перегній може погіршитися

Перегній – це результат розкладання органічних матеріалів, таких як кухонні відходи, трава, листя, і інші рослинні рештки. Коли перегній знаходиться в хороших умовах, він перетворюється на цінний гумус і поживний грунт для рослин.

Використання чаю

Зберіть використані чайні листки або пакети чаю. Важливо використовувати неварений чай без додавання цукру або інших ароматизаторів. Засипте чайні листки або пакети водою та залиште їх на кілька годин або навіть на ніч, щоб створити концентрований чайний настій.

Вилийте чайний настій на верхній шар перегнію в компостній ямі. Ви можете також розпилити чайний настій рівномірно по всій поверхні. Перемішайте перегній, щоб рівномірно розподілити чай.

Зелений чай підвищує імунітет
Як за допомогою чаю підживити компостну яму

Використання молока

Молоко містить молочну кислоту, яка може допомогти покращити структуру перегнію та знизити його кислотність. Щоб використовувати молоко для покращення перегнію, вам потрібно:

  • Розведіть молоко водою в співвідношенні 1:4. Наприклад, 1 частину молока розведіть в 4 частини води.
  • Полийте розведене молоко рівномірно по поверхні перегнію в компостній ямі.
  • Перемішайте перегній, щоб рівномірно розподілити молоко.

Чай та молоко допоможуть покращити перегній у компостній ямі, зменшити кислотність та запах. Ці природні інгредієнти можуть також підняти рівень корисних бактерій у перегні, що сприяє швидшому розкладанню органічних матеріалів.

Не забувайте, що покращення перегнію – це процес, який може зайняти деякий час. Повторюйте ці дії за потреби, і ви побачите поліпшення якості вашого перегню, який ви використовуватимете для живлення своїх рослин та городу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини