Всього одна ложка дешевої підкормки і яблуня з грушею завалять вас врожаєм: вносити треба вже зараз у жовтні

Яблуні та груші – дерева, які дають неймовірно смачні плоди. Розповідаємо, як за допомогою простої та дуже бюджетної підкормки підвищити врожайність цих дерев

Осіннє підживлення яблуні та груші – найефективніше за весь рік. Річ у тім, що саме восени дерева скидають листя і віддають більше живлення на інтенсивне зростання коріння. У цей час потрібно вносити мінеральні та органічні добрива. Підживлення дасть відмінні результати, як у сухому, так і в рідкому вигляді. Пропонуємо ознайомитися з простим варіантом добрива, на яке ви витратите мінімум грошей, а результат буде, як після першокласного підживлення.

Бюджетне органічне добриво для яблуні та груші

Останній урожай груш та яблук зібраний. Дерева добре попрацювали. Настав час підгодувати культури, заповнити витрачені під час плодоношення корисні та поживні речовини. Тільки тоді дерева успішно перезимують і будуть готовими до наступного сезону. Пропускаючи осіннє підживлення, садівник ризикує наступного сезону отримати кволе дерево, не здатне дати щедрий урожай.

Яке добриво використовувати для осіннього підживлення яблуні та груші, щоб підвищити врожайність дерев
Яке добриво використовувати для осіннього підживлення яблуні та груші, щоб підвищити врожайність дерев

Серед органічних добрив, які користуються особливою популярністю, є гній, пташиний послід, перегній та інші склади. Всі ці добрива – бюджетні, оскільки головні інгредієнти можна знайти у будь-якому господарстві. Проте, найпоширеніший варіант добрива для плодових дерев – послід курок. Таке добриво містить велику кількість корисних речовин, а його застосування дуже просто навіть для городника-початківця.

Як правильно удобрювати плодові дерева, яблуні та груші простим і дешевим добривом
Як правильно удобрювати плодові дерева, яблуні та груші простим і дешевим добривом

Так, для удобрення плодових дерев, як от, наприклад, яблуні та груші, потрібно розсипати курячий послід у сухому вигляді біля самого стовбура дерева. Після цього потрібно присипати добриво невеликою кількістю землі. Головна умова, яка і зробить добриво дієвим, це регулярне і рясне поливання дерев після внесення посліду.

Популярне

Подібні новини