Укриваю троянди в саду на зиму найпростішим методом: роблю так, щоб ніколи не поратись із зайвою роботою

Правильний процес осіннього догляду за трояндами – основний фактор, який впливає на те, якими будуть квіти наступного сезону. Розповідаємо про простий метод укривати їх на зиму

Троянда тішить око людей навесні та на початку літа. Втім, коли справа доходить до осінніх і зимових холодів, важливо вчасно укрити рослину. Розповідаємо, що робити для того, аби троянда взимку була надійно захищена.

Як правильно укривати троянди під зиму

Одразу варто зазначити, що садівники починають процес укриття троянд, коли температура повітря стабільно низька – від 5 до 10 градусів нижче за нуль. У вересні проводиться останнє підживлення троянд. Вносити потрібно калій та магній, які особливо необхідні для визрівання пагонів та коренів, а також для гарного цвітіння на наступний рік.

Однак, перед тим, як укривати троянди, потрібно подбати про те, щоб рослина була повністю готова до зими. Обрізання листя в нижній частині куща сприяє визріванню деревини та підготовці до зимівлі. Листя троянди зберігається до моменту укриття.

Експерти розповіли, як правильно вкривати троянду восени, щоб вона спокійно перенесла зиму
Експерти розповіли, як правильно вкривати троянду восени, щоб вона спокійно перенесла зиму

Що стосується безпосередньо методу укривання, то спершу потрібно зробити спеціальну конструкцію. Якщо гілки добре гнуться, можна використовувати опору для пригинання. Зауважте, що троянди необхідно вкривати, навіть якщо вони морозостійкі. Укриті квіти краще зимують, а наступного сезону швидше цвітуть і мають пишніші бутони.

Троянди можна пригнути за допомогою залізних лозин або дроту. Перевірте, чи троянда гнеться без напруги. Видаліть все листя, квітконоси і пагони, що не визріли, перед тим, як починати процес укриття. Залізні палички, які продаються в магазинах для городників і садівників, можуть бути використані для підв’язування та захисту розсади. Палички ставляться в землю біля рослини та пришпилюються до землі, щоб забезпечити підтримку та запобігти пошкодженню від снігу. Рекомендується використовувати кілька паличок для створення стійкої конструкції.

Що потрібно для зимового укриття троянди
Що потрібно для зимового укриття троянди

Коли конструкція готова, почніть безпосередньо процес укриття троянди. Для цього можна використовувати звичайну плівку, яка продається у спеціалізованих магазинах. Важливо надійно вкрити рослину, щоби зимові холоди їй не нашкодили.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини