Не зіпсують меблі та не подеруть шпалери: ці породи котів ідеально підходять для життя у квартирі

Якщо ви вирішили завести кішку, але не знаєте, на якій породі зупинитися, то ця стаття допоможе знайти чотирилапого супутника з урівноваженим характером й здатністю до спокійного сусідства з дітьми.

Під час вибору породи кішки обов’язково враховуйте особливості свого способу життя та вподобання. А сьогодні ми вас познайомимо з п’ятьма породами домашніх улюбленців, які, на думку більшості заводчиків, є найбільш підходящими для проживання у квартирних умовах.

Шотландська висловуха кішка

Шотландська висловуха кішка
Шотландська висловуха кішка

Шотландці мають врівноважений характер і терпимо ставляться до маленьких дітей. У разі неприємної ситуації вони не проявляють агресії, а просто йдуть в інше місце.

Особливості: вони легко адаптуються до домашньої обстановки (розташування меблів) і не переносять змін. Шотландські висловухі кішки потребують активного спілкування і не виносять самотності. Важливо приділяти увагу їхньому вихованню та соціалізації, особливо якщо у вас є діти.

Бірманська кішка

Бірманська кішка
Бірманська кішка

Бірми мають врівноважений характер і сильно прив’язуються як до дорослих, так і до дітей. Хоча іноді можуть проявляти нав’язливість, вони не будуть наполегливо вимагати ласки, якщо відчують, що ви не налаштовані на спілкування.

Особливості: вони можуть поводитися незалежно, але без спілкування та уваги їм буде не комфортно. Бірманські кішки потребують активної взаємодії та не слід надовго залишати їх на самоті.

Перська кішка

Перська кішка
Перська кішка

Перська кішка ідеально підходить для домашнього утримання і не вимагає виходу на вулицю. Вони не виявляють мисливського інстинкту і віддають перевагу спокійним іграм. Перси не потребують активних забав і можуть розслаблятися на дивані. Їхній інтерес до іграшок зменшується з часом.

Селкірк-рекс

Селкірк-рекс
Селкірк-рекс

Селкірк-рекс відрізняються унікальним характером, поєднуючи стриманість з грайливістю. Ці кішки зберігають спокій навіть у стресових ситуаціях і не проявляють нав’язливості. Вони мовчазні і не використовують трюки для привернення уваги.

Особливості: вони прив’язуються до членів сім’ї і не переносять самотність.

Російська блакитна

Російська блакитна
Російська блакитна

Російські блакитні кішки вважаються найбільш мовчазними й ненав’язливими. Вони легко переносять самотність і обходяться без руйнування речей. Ці кішки добре спілкуються з дітьми та іншими тваринами.

Особливості: їм важко переносити зміни в розпорядку дня і переїзди. Гучні звуки та часті гості також можуть викликати дискомфорт.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини