Цей секрет допоміг прибрати гіркоту з мого врожаю: основні причини, чому огірки стають гіркими

Експерти розповіли, чому насправді огірки виростають гіркими та чи можна вирішити цю проблему. Виявляється, причина полягає у неправильному догляді за культурою

Важко уявити дачну ділянку, на якій би не зростали огірки. Цю популярну культуру з великим задоволенням куштують і великі, і маленькі. Втім, часто стається так, що плоди на городі виростають гіркими й не такими смачними, як би того хотілось. Розповідаємо про причини такої неприємної ситуації і те, як її можна виправити.

Як позбутися гіркоти в огірках

У ході досліджень науковці з’ясували, що неприємний і гіркий присмак огіркам надає речовина під назвою кукурбітацин. Вона починає з’являтись у складі огірків за умови неправильного догляду, поганих погодних умов та ще низки причин. Так, наприклад, якщо літо видалось занадто спекотним, але вночі температура падає ледве не до нуля, то плоди культури точно не потішать своїх власників солодким присмаком.

У мережі розповіли, чому огірки виростають гіркими та як боротися з цією проблемою
У мережі розповіли, чому огірки виростають гіркими та як боротися з цією проблемою

Варто пояснити, що у гіркому присмаку огірків винні слабке або занадто яскраве освітлення грядки з культурою. Крім того, причиною, чому плоди виросли несмачними, може стати надмірна або недостатня кількість вологи на грядці. Також слід зазначити, що поливання огірків холодною водою також може спричинити появу гіркого присмаку.

Огіркові грядки у відкритому ґрунті рекомендують розташовувати на північ від високих чагарників. Однак не варто садити рослини поблизу будь-яких гарбузових культур, суниці, ожини та малини. Оскільки це рослини агресори, то вони, звичайно, виживуть, проте точно стануть гіркими.

Як правильно вирощувати огірки у відкритому ґрунті, щоб вони не були гіркими
Як правильно вирощувати огірки у відкритому ґрунті, щоб вони не були гіркими

Якщо грядка не замульчована, потрібно щотижня розпушувати її. Розпушування дорівнює сухому поливу і дозволяє випарувати зайву вологу, а також допомагає повітрю діставати до кореневої системи. Поливання необхідно проводити регулярно та підгодовувати рослини комплексними добривами, але органіку слід використовувати обережно, щоб не перегодувати огірки азотом. Це також призводить до гіркоти плодів. Над грядкою у спекотний час або, навпаки, у дощову погоду розтягують тонку плівку, щоб врятувати кущики від яскравих сонячних променів або надлишку вологи.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини