Прогнозується до +30 градусів тепла в Україні: синоптики розповіли, коли і куди повернеться літо

Щойно українці звикли до різкого полодання, як вже повертається літо. Синоптики розповіли, в яких регіонах країни можна готуватися до пляжного сезону.

В суботу, 21 жовтня, в Україні очікується різке потепління. В більшості областей України прогнозується стабільно висока температура до +28 градусів тепла, але в деяких областях продовжаться дощі та вітряна погода. Про це розповідають синоптики.

Експерти кажуть, що українцям слід очікувати на хорошу погоду вдень, але вночі показники будуть падати, тому варто бути готовими до цього. На Полтавщині, Харківщині та Луганщині очікуються невеликі дощі, а на півночі країни прогнозуються сильні тумани. Це потрібно враховувати під час своїх поїздок на автомобілі, оскільки, видимість на дорогах значно знижується через погодні умови.

Температура вночі коливатиметься від +8 до +13 градусів тепла, а на заході країни від +14 до +18 градусів тепла. Також в цьому регіоні вдень переважатиме суха та тепла погода. Показники температурного стовпчика піднімуться аж до +23-28 градусів, тому синоптики закликають діставати легенькі літні речі зі своїх шаф, але лише для прогулянки вдень. Ввечері потрібно одягатися значно тепліше.

Різке потепління в Україні: чого варто очікувати
Різке потепління в Україні: чого варто очікувати

На півночі та східних регіонах України температура коливатиметься від +6 до +11 градусів тепла вдень, а швидкість вітру триматиметься в діапазоні 7-12 метрів за секунду. В Карпатах слід очікувати на сильний вітер, тому плануйте свій відпочинок в урахуванням всіх погодних умов у відповідному регіоні.

В Києві пронозують хмарність та мінливу погоду. Вночі будуть лити дощі, а день протримається без опадів. В Київській області також очікуються тумани вранці та ввечері. Температурний режим триматиметься від +17 до +19 градусів тепла, що не є поганим показником, але одягатися потрібно тепліше і не забувати дбати про своє здоровʼя.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини