Я не знала, що це так смачно: зробила за 20 хвилин елементарне варення з гарбуза і не натішуся смаку

Настав час гарбузів і ця городина вас точно здивує, адже з неї може вийти чудове янтарне варення. Розповідаємо, як приготувати смаколик для всієї родини.

Гарбузове варення — це чудовий спосіб насолодитися смаком осені та додати трохи сонця до холодних днів. Варення цього овоча в домашніх умовах може здатися складним завданням, але насправді це можна зробити досить легко та швидко. Ось рецепт смачного янтарного гарбузового варення, який займе всього 20 хвилин вашого часу.

Кулінар розповів, як за 20 хвилин зробити янтарне гарбузове варення

Інгредієнти:

500 г гарбуза (перед вибором гарбуза оберіть плід, який має яскравий апельсиновий колір та щільну структуру)
300 г цукру
1 лимон (сік та цедра)
1 ч. ложка меленої кориці
1/2 ч. ложки молотого імбиру (за бажанням)

Підготовка гарбуза: ретельно помийте гарбуз, обережно видаліть насіння та шкірку. Потім наріжте гарбуз на невеликі кубики або шматочки.

Приготування: велику каструлю наполовину наповніть водою, додайте гарбузові шматки і варіть їх протягом 10-15 хвилин або до того, як гарбуз стане м’яким.

Додавання інших інгредієнтів: після варіння додайте цукор та цедру лимона. Знижуйте вогонь і тушкуйте гарбуз, часто помішуючи, щоб уникнути підгоряння, приблизно протягом 10 хвилин. Цукор повинен розтанути, а суміш має потемніти та стати апельсинового кольору.

Кулінар розповів, як за 20 хвилин зробити янтарне гарбузове варення

Додавання соку лимона та спецій: додайте сік лимона та молоту корицю. Якщо ви любите пікантне, також можете додати молотий імбир. Продовжуйте тушкувати гарбузову масу ще близько 5 хвилин.

Перевірка на готовність: щоб перевірити, чи варення готове, візьміть трохи маси та розмістіть її на холодному блюді. Якщо вона згущується і не розтікається, варення готове.

Розливання в банки: розлийте гаряче варення в чисті та сухі, а головне простерилізовані банки. Закрийте їх кришками та підставте догори дном догори вниз, щоб створити вакуум. Так варення збережеться довше.

Охолодження та зберігання: дайте банкам охолонути при кімнатній температурі, а потім зберігайте гарбузове варення в прохолодному і сухому місці.

Це янтарне гарбузове варення стане чудовим додатком до сніданку, чи може бути використане як начинка для солодкої випічки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини