Коли починаються морози, сію цю рослину в саду: складає гідну конкуренцію гортензіям та простіша у догляді

Якщо ви думаєте, що з настанням морозів у вашому саду нічого не може рости, поспішаємо довести вам зворотнє. Які рослини можна посадити під зиму?

Коли вся городня ділянка прибрана, а консервація готова та вже стоїть у підвалі, городників і садівників мучить запитання, чим себе зайняти. Так, якщо ви бажаєте звільнити собі більше часу для висадження овочевих культур навесні, потрібно заздалегідь зайнятись квітами у саду. Розповідаємо, які культури можна посіяти на своїй ділянці під зиму.

Квіти у сад під зиму

Найголовніше під час зимового посіву – не поспішати, адже сіяти можна навіть у січні. Основна помилка – це раннє проведення висадження квітів восени. Така процедура не дасть результату, оскільки насіння при плюсовій температурі або настанні відлиги може “проклюнутися”, прорости, набухнути від вологи, а після настання заморозку паростки та насіння, що ожило, просто загине.

Експерти розповіли, які квіти можна посадити на городі пізньою осінню, коли холодно
Експерти розповіли, які квіти можна посадити на городі пізньою осінню, коли холодно

Не всі квіткові культури підходять для підзимового посіву, тільки насіння холодостійких видів рослин сходить навесні, пройшовши випробування морозами. Проте, вибір однорічників для сівби під зиму залишається великим. Посіявши лаватеру під зиму, ви не розчаруєтесь. Така рослина буде цвісти вже на початку літа. Лаватера утворює пишний кущик, який до осені цвіте великими квітками. Ця квітка абсолютно невибаглива, може давати самосів, але не поводиться як бур’ян. Оскільки ця рослина досить об’ємна, сіяти лаватеру потрібно у невеликі лунки на відстані 30-40 см, по 2-3 насінини.

Які квіти можна посадити на городі, коли на вулиці вже вдарили морози
Які квіти можна посадити на городі, коли на вулиці вже вдарили морози

Календула – гарна та корисна рослина, якій завжди місце на будь-якій ділянці. Вона відмінно підходить для сівби під зиму, а навесні сходить рано, не боїться заморозків, зацвітає вже на початку літа. Нові махрові сорти календули радують великими суцвіттями та цікавими відтінками.

Популярне

Подібні новини