Дізналася, чому речі в пральній машині погано перуться: більшість господинь засипають порошок не у той лоток

Якщо ви раптом помітили, що ваша пральна машинка почала погано прати речі, настав час з'ясувати, чи правильно ви виконуєте алгоритм дій, перш ніж запустити режим?

Кожен щасливий власник пральної машинки хоча б раз думав про те, що буде, якщо переплутати відсіки для засобів для прання. Розповідаємо, навіщо потрібні три відділення у пральній машині та що туди класти.

У який відсік засипати пральний порошок

Перший відсік позначається цифрою I або літерою А. Він використовується під час режиму попереднього прання або замочування речей. Такий режим потрібно обирати вручну, а також його можна вимкнути. У такому разі в перший відсік не потрібно засипати ні порошок, ні рідкий засіб для прання. Якщо обрано програму, в якій передбачено попереднє замочування, то в перший відділ варто засипати порошок. Звідти він потрапить у барабан машини під час першого етапу прання. Якщо разом із порошком ви використовуєте засіб для виведення плям, його слід засипати в той же відсік, що і основний пральний засіб.

У який осередок у пральній машинці потрібно засипати порошок
У який осередок у пральній машинці потрібно засипати порошок

Як правило, посередині у пралці знаходиться відсік, який позначають одним із запропонованих малюнків – зірочкою або квіткою. Туди, за умови використання, завжди заливають тільки кондиціонер чи ополіскувач. Засіб до середнього відділу можна вносити до початку прання або безпосередньо в процесі. Головне – встигнути зробити це, перш ніж машина набере воду для фінального полоскання.

Третій відсік – цифра II або буква В. Цей відсік призначений для основного прання. Яку б програму ви не вибрали, до останнього відділення додавайте порошок. Саме цей відсік ми використовуємо найчастіше. Багато хто запитує: що буде, якщо переплутати відсіки в пральній машині?

Куди правильно засипати порошок у пральній машині
Куди правильно засипати порошок у пральній машині

Цього робити не варто — зрештою речі залишаться брудними та з’являться розлучення від порошку. З тієї ж причини не можна заважати усі кошти в один відділ. Під час різних обраних режимах прання пральна машинка бере той засіб, який їй потрібен на даному етапі – це може бути порошок, ополіскувач, кондиціонер чи інші продукти. Така схема допомагає запобігати їх змішуванню. Кожен засіб для прання має чітку мету, тому їх не можна з’єднувати.

Популярне

Подібні новини