Не тільки годинник і дзеркало: 5 речей, які ні в якому разі не можна дарувати близьким людям

Вибір подарунку – це завжди складна тема. Здавалося б, тільки вигадав, що подарувати другові, в якого є все, як виявилось, що такі речі експерти радять ніколи не купувати близьким

Є певний список предметів, які дарувати не заведено — погана прикмета. Вважається, що вони можуть залучити невдачу та якось негативно вплинути на долю. Однак, до цього списку входять не тільки годинники, дзеркала та ножі. Розповідаємо про п’ять предметів, які ніколи не варто дарувати близьким та друзям.

Носовичок

Оскільки цей предмет асоціюється зі сльозами та сумом, то й дарувати його не варто, навіть якщо він дуже гарний. Дарувати хустку чоловікові — теж поганий тон. Предмет за аналогією з годинником у подарунок, розцінюється, як побажання невдач і хвороб. В Іспанії, наприклад, було заведено дарувати хустку чоловікові, якщо дівчина хотіла з ним розлучитися.

У мережі назвали подарунки, які ніколи не можна дарувати іншим людям
У мережі назвали подарунки, які ніколи не можна дарувати іншим людям

Посуд

Мова йде саме про гострі предмети. У слов’янській та європейській культурі вважається, що вони приносять у будинок нещастя – а якщо виделки подаровані коханим, то й любов незабаром закінчиться. У Латинській Америці ріжучий предмет символізує бажання перервати з людиною будь-які відносини.

Гаманець

Порожній гаманець — серйозна нагода надовго залишити близьку людину без грошей. А якщо ще й подарувати годинник разом із порожнім гаманцем, то негативні наслідки лише подвояться. Гаманець у подарунок можна вручати лише з грошима всередині. Монетка добре, а більше – ще краще. До речі, такий самий принцип стосується сумок та валіз. Якщо даруєте, то обов’язково простежте, аби щось лежало всередині.

Рукавички

Рукавички завжди були атрибутом стосунків – починаючи з епохи середньовіччя, коли удар по обличчю говорив про прояв образи, і закінчуючи романтичними почуттями та емоціями, коли таку річ дарувала жінка. За прикметами, подаровані рукавички можуть спричинити розлуку з коханим. А ще є думка, що подібні презенти можуть посварити людей, тож такими речами краще обмінюватись, але не дарувати.

У мережі назвали подарунки, які ніколи не можна дарувати іншим людям
У мережі назвали подарунки, які ніколи не можна дарувати іншим людям

Шкарпетки й капці

Жінці краще не дарувати чоловікові шкарпетки, оскільки він може піти з дому. Є навіть повір’я: якщо дівчина подарує шкарпетки своєму хлопцеві, це призведе до розлучення. Дарувати людині капці взагалі протипоказано: такий презент, за повір’ями, призведе до неминучої смерті, так само як і в китайській філософії годинник.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини