Зробіть це із різдвяником вже зараз і він рясно зацвіте якраз на зимові свята: листячко не буде жовтіти

Декабрист, відомий як різдвяний кактус або різдвяник, є однією з найпопулярніших кімнатних рослин завдяки своєму прекрасному цвітінню і низьким вимогам до догляду.

Ця рослина належить до так званих в народі – зимових, тобто зазвичай вона цвіте, починаючи з кінця листопада і триває кілька місяців, радуючи власників своїми барвистими квітками. Але щоб отримати пишне цвітіння в цю пору року, необхідно зробити певні кроки по догляду за рослиною заздалегідь.

Важливу роль у забезпеченні рясного цвітіння відіграє регулярне удобрення. Підживлення слід проводити постійно, виключаючи тільки місяць до початку цвітіння (як правило, жовтень). Осіннє добриво перед цвітінням рекомендується проводити з середини листопада, тому що в грудні на рослині починають активно з’являтися бутони.

У цей період квітникарі радять використовувати фосфорно-калійні добрива для стимулювання формування квіток.

Регулярне удобрення – запорука рясного цвітіння
Регулярне удобрення – запорука рясного цвітіння

Під час цвітіння також важливо удобрювати різдвяник рослину фосфором і калієм, щоб вона довго радувала око квітами та накопичувала поживні речовини для подальшого зростання.

З початком весни починається активне зростання різдвяника, і саме з цього часу рекомендується знов проводити вдобрення рослини. Якщо вона перебуває у квартирі, то удобрювати її треба двічі на місяць.

Влітку і навесні різдвяник активно нарощує зелену масу, тому в цей час необхідно використовувати азотні добрива. Їх застосування рекомендується до початку жовтня, після чого слід зробити перерву на місяць.

Існує кілька способів приготування добрив для різдвяника в домашніх умовах без великих витрат. Це можуть бути підгодівлі на основі золи, цукру, перекису водню, борної кислоти або чаю (бажане без штучних ароматизаторів).

Також рекомендується використовувати відвар зі свіжих яблук для підживлення різдвяника. Для цього наріжте 2-3 зелених яблука і залийте 500 мл води, дайте настоятися протягом двох днів. Отриманий настій використовуйте для поливу. Це добриво не тільки безпечне для рослини, але й може застосовуватися на будь-якій стадії розвитку різдвяника, без обмежень за частотою застосування.

Популярне

Подібні новини