Мою метеозалежність зняло, як рукою: просто запарювала ці травки з дачі та пила замість чаю

Статистика стверджує, що з кожним роком серед нас стає все більше метеозалежних людей, які страждають через коливання погоди. Особливо важко доводиться переносити це в осіннє та весняне міжсезоння.

Звернутися до лікаря з проблемою метеозалежності буде вірним кроком, але, як завжди, ми в змозі допомогти собі й самі. Певною мірою деякі трави полегшать такі неприємні стани. Але перед тим як вживати ті чи інші препарати народної медицини, порадьтесь зі своїм сімейним лікарем, чи не зробити ви тим лікуванням собі гірше. Бо далеко не всім можна вживати рослинні препарати через хронічні хвороби, схильність до алергічних реакцій або вагітність.

Втім, якщо у вас немає протипоказань, то не варто відмовлятися від допомоги природи.

Збір з глодом

Експерти розповіли, якими травами можна позбутися метеозалежності

Візьміть по 4 столових ложок глоду, шипшини, м’яти. Далі цю масу потрібно запарити у термосі 1 склянкою окропу на ніч. Протягом дня відвар можна вживати як чай, розводячи його у чашці з окропом.

Звіробій

Траву звіробою вважають природним антидепресантом. Тому настій звіробою радять вживати тим, у кого через зміну погоди часто псується настрій, а також гіпотонікам. Для приготування відвару 1 столову ложку трави запарюють на водяній бані в 1 склянці окропу протягом 15 хвилин, а потім відціджують та вживають протягом дня.

Експерти розповіли, якими травами можна позбутися метеозалежності

Трав’яний збір для серця

Таки збір рекомендують при прискореному серцебитті. Відвар вживають на ніч перед сном. А готують його таким чином: по 1 столовій ложці ромашки, м’яти, кореню валеріани, насіння фенхелю заливають 0,5 л окропу. Цю рідину готують на водяній бані 15 хвилин. Потім охолоджують та відціджують.

Дуже добре допомагають метеозалежним трави, які називають адаптогенами: Женьшень, елеутерокок, астрагал, лимонник, ехінацея, родіола рожева. Препарати з них потрібно готувати та приймати згідно з інструкцією до них і, як правило, у першій половині дня.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини