Ось чому не варто тримати в домі фіалку: накликаєте на себе та рідних неприємності. Прикмети про квітку

Фіалки - дуже гарні квіти, і багато українок залюбки їх тримають вдома. Та є декілька народних прикмет, згідно яких ця рослина має негативний відтінок, а тому тримати вдома її не рекомендується.

За повір’ями, філка – квітка, яка прив’язана до своєї власниці, і навіть здатна реагувати на її настрій, зміни в стані здоров’я чи ставлення до неї.

Вважається, що якщо у вас не приживаються фіалки – починають в’янути чи не цвітуть – це значить, що ви рослині не подобаєтесь. Якщо ви продовжуватиме тримати її вдома, то вона почне притягувати хвороби, біди чи псування стосунків з коханим.

Якщо раніше з квіткою було все добре, але почалися проблеми з нею, то треба або покращити умови її утримання або віддати комусь, хто зможе її полюбити.

Також існує прикмета, яка говорить, що фіалки притягують самотність, тож тримати вдома квітку незаміжнім дівчатам або вдовам не рекомендується.

Люди вірили в те, що філка – ревнива рослина, яка не хоче ділити увагу власниці з кимось іншим, а тому відлякують від неї потенційних коханих.

То ж якщо ви бажаєте зустріти другу половинку – краще надати перевагу рослині під назвою спатифіллум, або ж “жіноче щастя”.

Чому не варто тримати вдома фіалку
Чому не варто тримати вдома фіалку

Окрім того, вважається, що фіалки можуть допомогти вашим недоброзичливцям навести на вас пристріт. То ж не рекомендується приймати в подарунок цю рослину, особливо від незнайомих жінок.

Також є повір’я, що фіалки мають зв’язок з потойбіччям. Мовляв, якщо квітка раптово зів’яла, то це означає, що в близькому майбутньому хтось з рідних помре, або ж і самій власниці загрожує якась небезпека.

Та якщо у вас вже є вдома фіалки – не поспішайте позбавлятися їх.

Варто лише врахувати місця, де варто її вирощувати. Краще не ставити її у спальні, бо за чутками, рослина несе негатив у стосунки.

А от у залі чи на кухні їй буде комфортно. Там і світла більше, і небезпеки вони не принесуть.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини