Просто додаю його у воду: це копієчне добриво оживить не тільки орхідею, а й примхливу драцену

Багато українок стикаються з проблемами при вирощуванні таких гарних рослин, як орхідеї та драцени. Та "оживити" їх просто, знаючи певні хитрощі. Сьогодні про них і поговоримо.

На полках квіткових магазинів є безліч добрив для догляду за орхідеями та драценами. Але підживити ці гарні рослини можна й не витрачаючи коштів на спеціалізовані засоби, а приготувати їх вдома.

Так, можна приготувати лимонну воду, яка поверне орхідеям та драценам цвітіння та забезпечить активний ріст.

Приготувати таке добриво досить просто. Для цього потрібно в літр теплої води додати чайну ложку лимонного соку. Якщо немає самого фрукта – не біда! Скористайтеся лимонною кислотою в пропорції 1 г (менше половини чайної ложки) на літр теплої чистої води.

Та не підживляйте орхідеї в період їх активного цвітіння, адже рослини в такому випадку можуть скинути квітконоси.

Як оживити орхідею та драцену
Як оживити орхідею та драцену

В інший час таке добриво оживить коріння орхідей, та забезпечить ріст нового листя та квітконосів. Також лимон має й антисептичну дію і стане профілактикою виникнення і розвитку грибків та плісняви на корінні.

Підживляти лимонною водою орхідеї потрібно два рази на місяць занурювальним способом. Розчин має бути теплим.

Також можна підживити орхідею й іншим способом – за допомогою курячих кісток, які містять калій, кальцій, азот, фосфор та інші речовини, які позитивно впливають на розвиток орхідей.

Для того, щоб приготувати добриво, потрібно декілька разів промити курячі кістки та висушити їх на пательні при низькій температурі.

Далі їх необхідно подрібнити до стану порошку, 1 столову ложку якого змішати з 2 літрами води. Порошок, що лишився, потрібно пересипати в герметичну ємність, та використовувати за потреби.

Розчин має добу настоятися. Далі його необхідно процідити і можна підживлювати рослини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини