Ми неправильно варимо гречку: 3 помилки, через які ви не можете приготувати смачну та розсипчасту кашу

Гречана каша – страва, яка не покидає меню у чималій кількості родин. Втім, багато з нас готують її неправильно. Розповідаємо про головні секрети, як зварити гречку смачною.

Ви здивуєтесь, але навіть досвідчені домогосподині часом допускають помилки у приготуванні гречаної каші. Здавалося б, що можна зробити не так? Відміряв кількість крупи, налив потрібну кількість води, поставив на вогонь, посолив і помішав – готово. Втім, дехто забуває про важливі хитрощі під час приготування страви, які суттєво впливають на її смак.

Хитрощі приготування гречки

Перший секрет – гречану крупу потрібно правильно промивати. Роблять це не тому, що там багато сміття, хоча в самому низу пакета він іноді зустрічається. Промивають кашу для того, щоб позбавити її від пилу, що оточує зерна, що кріпиться до них. А ще – продуктів обсмажування: найчастіше ми варимо саме обсмажену гречку.

Як правильно варити греку
Як правильно варити греку

Краще промивати крупу у теплій воді. Не в гарячій, щоб пил не прилипав до зерен і не “приварювався” до них. А якщо ви хочете трохи висвітлити темну гречку або вважаєте, що світла крупа корисніша – можна піти на хитрість. Промиту гречку залити холодною водою, довести до кипіння, проварити 30-40 секунд – і злити воду. Вода буде темною. Але це не сміття: це наслідки обсмажування гречки. Врешті, гречана каша вийде ніжною на смак, не втратить аромат, збереже розсипчастість.

Хитрість друга – правильний процес обсмажування гречки. А обсмажувати кашу потрібно, щоб вона стала ще більш запашною, з особливим смаком, який називають горіховим. При прожарюванні відкриваються пори зерен, і виділяється гречане масло. Така гречка краще розпарюється, вбирає олію при подальшому приготуванні, а також добре вбирає аромати прянощів. Крім того, після приготування така каша буде більш розсипчаста.

Головні хитрощі приготування гречки
Головні хитрощі приготування гречки

Наступна хитрість – гречку потрібно правильно залити водою. Багато суперечок, якою водою краще заливати крупи: холодною чи гарячою. Все залежить від бажаного результату. Якщо ви хочете розсипчасту, суху гречку – краще заливати гарячою водою. Ще краще у такому разі опустити її у киплячу та підсолену воду. Крохмаль у зернах “завариться” швидко, і всередині вони розварюватимуться, зберігаючи щільність зовні. Якщо ж ви хочете більш однорідну, ніжну, м’яку гречку, назвемо її “розвареною”, то краще заливати холодною водою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини