Господарочкам на допомогу: як відрізнити якісну олію і сир від підробок. Поради експертів на актуальні теми

Вибір якісних продуктів - важливий крок на шляху до турботи про здоров'я. Як розрізнити справжню соняшникову олію та сир від підробок? Ці прості поради допоможуть вам зробити усвідомлений вибір.

Експерти з якості рекомендую під час купівлі продуктів, у т.ч. сиру та олії, насамперед звертати увагу на їхній аромат, колір та упаковку. А вже в домашніх умовах можливо провести легкі тести, щоб в майбутньому знати, якім торговельним маркам краще довіряти.

Соняшникова олія

Якісна соняшникова олія має золотистий колір
Якісна соняшникова олія має золотистий колір
  • Аромат і колір. Якісна соняшникова олія має нейтральний аромат і золотистий колір. Яскравий запах або темний колір можуть свідчити про підробку.
  • Прозорість. Оригінальна олія має бути прозорою. Уникайте каламутності або наявності осаду, що може свідчити про домішки.

Лайфхаки

  1. Тест у воді. Налийте олію в склянку з водою. Якщо якісна, вона залишиться на поверхні, не впливаючи на колір води. Підробка може змінити колір.
  2. Тест у морозильнику. Якісна олія замерзне або стане тягучою за низьких температур, тоді як підробка залишиться рідкою.

Сир

Якісний сир має однорідну текстуру та рівномірний колір
Якісний сир має однорідну текстуру та рівномірний колір
  • Консистенція та колір. Якісний сир має однорідну текстуру та рівномірний колір. Нерівномірне забарвлення або плями можуть свідчити про застосування барвників. Якщо сир здається надто липким або, навпаки, занадто сухим, це може бути ознакою проблем із виробництвом.
  • Маркування. Звертайте увагу на маркування продукту. Наявність відповідних сертифікатів і зазначення термінів придатності – ознаки відповідального виробника.

Лайфхаки

  • Тест на розтягнення. Помістіть шматочок твердого сиру в гарячу воду. Якісний сир буде тягнутися, тоді як підробка схильна розкришитися.
  • Тест з йодом. Капніть йод на поверхню сиру. Неякісний сир змінить колір на фіолетовий.

Ці лайфхаки стануть вашим надійним помічником при виборі соняшникової олії та сиру, забезпечуючи вам лише високоякісні продукти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини