З такими я прощаюся без зайвих роздумів: 4 типи рослин, які обов’язково потрібно викинути та не жалкувати

Звісно, викидати рослини іноді буває шкода. Втім, якщо у вашому домі є хоча б одна з таких квіток, навіть не задумуючись викиньте її зі свого будинку.

У кожного квітникаря рано чи пізно настає момент, коли доводиться розлучатися з якоюсь рослиною. Найчастіше при цьому ми шкодуємо, звинувачуємо себе у неправильному догляді. Однак, з деякими рослинами треба прощатися без зайвих думок: так буде краще і їм, і вам, і вашим іншим рослинам.

4 рослини, які потрібно викинути

Заражені рослини. Як би ми не намагалися вберегти наших зелених друзів від різних неприємностей, все одно періодично помічаємо на них непроханих гостей: трипси, попелиця, борошнисті червці та інша живність. Звичайно, насамперед такі рослини слід обробити відповідними засобами, але іноді навіть перевірені способи не допомагають.

Які рослини найкраще викинути зі свого будинку, не замислюючись
Які рослини найкраще викинути зі свого будинку, не замислюючись

Засохлі екземпляри. Хоча заведено вважати, що квіти засихають лише у поганих власників, насправді це зовсім не так. Трапляється всіляке, проте “сухі” екземпляри краще вдома не тримати. Звичайно, ви можете спробувати оживити такі рослини, але навряд чи у вас вийде. Таким чином ви тільки витратите свій час, а також будете “мучити” квітку.

“Непотрібні” рослини. Іноді варто вміти вчасно попрощатися з рослинами, які не є для вас особливо цінними та просто займають простір. Якщо ви хочете перетворити своє гніздечко на квітучий сад, найкраще рішення – різноманітність квітів. На полиці стоїть три однаково недоглянуті рослини? Краще зосередитися на одній і перетворити її на доглянуту квітку.

Які рослини краще не тримати у своєму будинку та одразу викинути
Які рослини краще не тримати у своєму будинку та одразу викинути

Рослини, які гниють. Така неприємність у 99% випадків є “кінцевою зупинкою” для квітів. Якщо ви помітили, що коріння або безпосередньо зелена частина вашої рослини згнили, не варто мучити її спробами порятунку – дайте квітці спокійно піти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини