Ніколи не робіть ці помилки з квашеною капустою, щоб не зіпсувати всі заготівлі: правила приготування

Здавалося б, стара, як світ страва – квашена капуста. Як можна не впоратися з її приготуванням? Втім, таке доволі часто трапляється. У чому ж можуть бути помилки?

Зазвичай смак страви буває зіпсованим тим, що вона вийшла дуже прісною, або навпаки занадто кислою.

То що ж було зроблено не так?

Занадто кислою капуста може стати через кілька причин.

 Названо головні помилки при приготуванні квашеної капусти
Кухар назвав головні помилки при квашенні капусти

Перша причина криється у сорті капусти. Так, бувають такі сорти, що вже самі по собі кислі, а, ще при обранні капусти для квашення потрібно обирати її з більш пізнім строком дозрівання. Ранні сорти для цього процесу не підходять.

Ще однією причиною підвищеної кислоти є недостатня кількість продуктів-нейтралізаторів таких як яблука, морква, селера, помідори або буряк. Ці лужні овочі допомагають створити певний кислотний баланс.

З метою досягти такої збалансованості в капусту також варто покласти деяку кількість цукру. Достатньо, на приклад, додати 2 столові ложки на 1 л розсолу.

Також з метою знизити кислотність продукту квашення рекомендують впродовж квашення періодично зливати розсіл.

Крім того, слід знати, що хоча сіль для бродіння є одним з основних інгредієнтів, але її не повинно бути забагато. Не додавайте солі більше ніж 50-65 г на 1 кг сировини.

Названо головні помилки при приготуванні квашеної капусти
Кухар назвав головні помилки при квашенні капусти

Це все, чому капуста буває кислою. А от причина того, що вона вийшла прісною полягає у занадто великій її нарізці. Через це рослина не одразу віддасть свій сік, а значить й смак її не буде достатньо насиченим, до того ж квашення буде тривати на кілька діб довше. Ось чому, чим тонше ви нашаткуєте капусту, тим швидше вона закваситься і стане хрумкою, соковитою, пікантною та смачною.

Скористайтеся цими спостереженнями та порадами й насолоджуйтесь збалансованою стравою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини