Як ефективно відучити кота лізти в кімнатні квіти: прості лайфхаки, які має знати кожен господар пухнастика

Спершу треба спробувати розібратися, чому тварину притягують кімнатні рослини, і за необхідності усунути причини. Якшо це не допоможе - використовуйте рекомендації з матеріалу.

Чому коти лізуть до кімнатних рослин:

  • котику не вистачає мікроелементів та вітамінів, тому або ж шлунок забився грудками вовни;
  • якщо тварина почала ходити в туалет в горщик – можливо, новий лоток не зручний або ж коту не подобається наповнювач і варто спробувати інший.
  • буває, що котики починають влаштовувати “ігри” з горщиками тому що їм не вистачає уваги господаря. Приділіть пухнастику час.

Тепер розглянемо варіанти, як вирішити проблему, якщо вищезазначені причини виключено.

Не варто сварити тваринку – краще заохочуйте її гарну поведінку. Якщо ви бачите, що вона лізе до горщика – дайте словесно зрозуміти, що вам це не подобається. Але в жодному разі не кричіть. Коли ж котик впорається із бажанням пошкодити рослину – дайте йому щось смачненьке.

Також можна створити для пухнастика дозволений куточок з пророщеними злаковими культурами, вживання яких підуть йому лише на користь. Придбати їх можна в зоомагазинах.

Як захистити кімнатні рослини від кота: прості способи
Як захистити кімнатні рослини від кота: прості способи

Також можна встромити в горщики зубочистки або ж застелити землю спеціалізованими решітками. Окрім того, котики ненавидять запах цитрусових, тому можна розкласти на полицю з квітами шматочки лимону чи апельсину.

Візьміть до уваги, що деякі рослині небезпечні для життя улюбленця. Такі рослини потрібно тримати подалі від хвостика, до них відносяться: дифенбахія, молочай, спатифілум, донник, гортензія, бегонія, дурман, плющ, олеандр.

Кактуси, фіалки, хлорофітуми, колеус, орхідеї, папороть – безпечні для тварин.

Якщо ж жоден з методів не допоміг – переставте горщики на високі полиці, куди в улюбленця немає доступу.

Популярне

Подібні новини