Висадила ці 5 рослин у своєму саду, щоб допомогти птахам перезимувати: чагарники, які прокормлять пернатих

Взимку природа виявляється особливо суворою для пернатих мешканців. Однак ви можете висадити на своїй дачі чагарники, плоди яких будуть корисними не тільки вам, а й птахам.

Тож пропонуємо розглянути п’ять варіантів чагарників, які не тільки забезпечать крилатих друзів смачною трапезою, а й принесуть користь вам.

Шипшина (Rosa canina)

Шипшина
Шипшина

Шипшина славиться своїми яскраво-червоними плодами, які не тільки привертають увагу птахів, а й багаті на вітамін C. Цей чагарник стане для вас джерелом корисних ягід, які можна використовувати для приготування варення або чаю. Ще й гарно цвіте в сезон шипшина. Таким чином, ви створите райське місце для пернатих, зберігаючи свою вигоду.

Калина (Viburnum opulus)

Калина
Калина

Калина відома своїми красивими червоними гронами, що слугують прекрасним кормом для птахів. Багата на вітаміни С і А, вона зміцнить не тільки ваше здоров’я, а й здоров’я пернатих друзів. Крім того, ягоди, що залишилися на кущі, деякий час (поки їх не з’їдять) прикрашатимуть ділянку, немов вогники.

Глід (Crataegus)

Глід
Глід

Глід, з його яскравими ягодами, є чудовим джерелом поживних речовин і для людей, і для птахів. Водночас, він славиться своїми квітами, що пахнуть навесні, і здатністю захищати ґрунт від ерозії. Тож, висаджуючи глід, ви піклуєтеся не тільки про своїх близьких, а й про природу та мешканців вашого саду.

Чорноплідна горобина (Sorbus aucuparia)

Чорноплідна горобина
Чорноплідна горобина

Чорноплідна горобина забезпечить птахів безперервним джерелом їжі в зимовий період. Її ягоди багаті вітамінами та мінералами, зміцнюючи імунітет пернатих. Водночас цей чагарник милує око своїми красивими плодами та легкістю догляду.

Кизильник (Hippophae rhamnoides)

Кизильник
Кизильник

Кизильник – не лише цінне джерело ягід для птахів, а й прекрасне доповнення до ландшафту вашого саду. Його зовнішній вигляд вражає різноманітністю та декоративністю. Насиченого кольору ягоди створюють контраст у зимовому ландшафті.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини