Чи варто заводити мейн-куна: плюси та мінуси породи і ТОП-5 особливостей мейн-кунів, про які треба знати

Домашні улюбленці здатні дарувати хороший настрій та позбавляти від сумних думок. Втім, до тварин потрібно ставитись з особливою увагою та всією відповідальністю.

Коти породи мейн-кун вже багато років входять до переліку найпопулярніших домашніх котів серед усіх інших представників свого сімейства. Втім, перш ніж обрати цього улюбленця та поселити його у своєму домі, потрібно краще дізнатись все про цю породу. Розповідаємо про особливості котів мейн-кунів, які для когось можуть здатись плюсами, а комусь здадуться мінусами.

Плюси та мінуси мейн-кунів

Першою особливістю, яку можна легко віднести до категорії плюсів, є універсальність цих котів. Попри те, що мейн-куни відрізняються чималими розмірами, багато власників такої породи зазначають, що вони – спокійно, абсолютно неагрисевні та навіть добрі тварини. Саме тому ви легко можете поселити котів мейн-кунів у будинку з дітьми та іншими тваринами.

Чи варто заводити мейн-кунів і чого чекати від цих котів
Чи варто заводити мейн-кунів і чого чекати від цих котів

Один із мінусів мейн-кунів – потреба годувати їх набагато більше у порівнянні з котами інших порід. Річ у тім, що такі коти виростають великими, а для підтримання їхнього здоров’я, в раціон потрібно включати багато білка.

Разом із тим, незаперечним плюсом такого котика є його ідеальне здоров’я. Якщо ви доглядаєте за своїм улюбленцем, правильно його годуєте та приділяєте достатньо уваги його потребам, то він буде жити набагато довше за інших котів, а хворітиме – менше.

Ще одна особливість мейн-кунів, яка у багатьох може викликати сумніви, чи варто заводити такого кота, потреба постійного фізичного навантаження. Коти мейн-куни легко вчать команди та різні трюки, щоправда, потребують постійних прогулянок і пробіжок.

Особливості котів породи мейн-кун
Особливості котів породи мейн-кун

Величезний плюс мейн-кунів – їхня здатність адаптуватися до будь-якого ритму життя. Якщо ви шукаєте улюбленця, який підходить для міського, шаленого та швидкого ритму життя або ж тварину для заміського проживання, все це про мейн-куна.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини