Як просто та ефективно вивести нові та застарілі плями: бабуся розкрила способи, які працюють на всі 100

Сьогодні ви дізнаєтесь декілька народних методів виведення плям з одягу, а також деякі хитрощі, які стосуються догляду за тканинами. Вони прості та ефективні.

Більшість свіжих плям можна вивести традиційними засобами, а саме за допомогою прання з милом, содою чи іншими миючими засобами. Якщо ви сумніваєтесь, чи не пошкодить це тканину, то спробуйте засіб на виворітній стороні чи згині предмету одягу.

Як виводити плями содою? Обробіть плями розчином соди і води у співвідношенні 4 столові ложки соди на  1/4 стакана води і залиште на годину. Після цього ретельно змийте соду та дайте тканині висохнути.

Прості способи вивести плями з одягу
Прості способи вивести плями з одягу

В цілому, виводити пляму слід, починаючи з країв, почергово переходячи до середини. В іншому випадку пляма може розповзтися далі.

Також можна спробувати вивести пляму за допомогою перекису водню. Просто нанесіть декілька крапель чітко на пляму і залиште на 30 хвилин. Далі випери одяг руками за допомогою мила.

Пам’ятайте, що кислоти та спирти здатні пошкодити деякі фарби тканин. Ацетон та оцтова кислота протипоказані для виведення плям з ацетатного шовку. А “хлоркою” не можна виводити плями з бавовни та інших тканин.

Старі ж плями допоможе вивести кукурудзяний крохмаль. Посипте пляму крохмалем і додайте трішки води. Намагайтеся втерти цю суміш якомога глибше. За декілька хвилин обережно потри тканину і промийте теплою водою.

З жирними плямами впорається суміш солі та спирту у співвідношення 1:4.

А від слідів трави на одязі допоможе суміш води і солі. Замочіть забруднений одяг в сольовому розчині на годину, після чого змийте водою та просушіть.

Сліди від помади чи сухого вина чудово прибирає звичайне господарське мило. Намильте ним губку та обережно “пройдіться” по плямам. А далі просто змийте водою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини