Які яйця корисніші – білі чи коричневі? Дізналась від сусідки з села, в чому відмінність і які смачніші

Чи задумувались ви, чому при покупці курячих яєць вибираєте білі чи коричневі? Деякі люди вважають, що коричневі яйця більш коричніші і "натуральніші". Та чи так це насправді?

Виявляється, колір яєць залежить від породи курки. От і весь секрет. Навіть вчені проводили дослідження, щоб дізнатися, чи впливає колір шкаралупи на якість яйця, і виявилось, що ані на склад, ані на інший показник це не впливає.

Найголовніше при покупці яєць – їх свіжість. То ж при воборі цього корисного продукту можете покладатися на свої естетичні вподобання, і не хвилюватися за те, які з них кращі.

Ось 5 причин, чому варто включити цей продукт у свій раціон:

  • 1 варене яйце містить безліч поживних речовин, вітамінів, макро – та мікроелементів, а саме: вітамін А, фолієву кислоту, вітамін В5, вітамін В12, вітамін В2, фосфор, селен, вітаміни D, E, K, B6, а також кальцій і цинк.
  • є думка, що яйця підвищують рівень “поганого” холестерину, та це міф. Втім, всього має бути в міру і зловживати не варто будь-яким продуктом. Людям, що мають підвищений холестерин рекомендується вживати не більше 1 яйця 2-3 рази на тиждень.
  • знижує ризик розвитку серцево-судинних хвороб;
  • це доступне джерело протеїну, який необхідний для будівництва клітин організму – від м”язів і внутрішніх органів до волосся і шкіри;
  • містять ліцетин, який потрібен для хорошого функціонування мозку, а також підтримки роботи центральної нервової системи.

    Яка відмінність між білими та коричневими яйцями: не всі це знають
    Яка відмінність між білими та коричневими яйцями: не всі це знають

Лікарі рекомендують вживати в день 2 яйця на сніданок.

Та не слід вживати багато яєць людям, які мають сахарний діабет, зайву вагу та артеріальну гіпертензію. Але якщо сильно хочеться, краще їсти лише білки.

Категорично заборонено їсти яйця людям, які мають індивідуальну непереносимість продукту, а також аллергікам.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини