Придумала зручний спосіб отримати коріння з листочка фіалки, щоб він не згнив: без складних конструкцій

Багато власниць фіалок стикаються з проблемом при укоріненні рослини з листочка. Як це правильно робити, щоб квітка не згнила читайте далі в матеріалі.

Укорінити черенок листа фіалки варто спробувати завжди. Листок з вкороченим черенком буде достатньо добре триматися в субстраті і не потребує “підтримки” у вигляді пінопласті чи щось такого плану. Довжина черешка не впливає на кількість “діток” та приживаємість квітки.

Щоб укорінити листок вам знадобиться пластиковий стаканчик з дренажними отворами, і другий без отворів, який стане своєрідним піддоном, який буде запобігати витіканню на води на поверхню.

Також потрібен дренаж. Можна використовувати спеціальний з магазину або ж взяти шматочки пінопласту або маленькі камінці.

Субстрат для укорінення фіалки має бути не надто поживним і пухким.

Візьміть ще прозорий поліетиленовий пакет, який буде виконувати роль теплички.

Є два способи вирощування фіалки з листка.

Як отримати коріння з листочка фіалки, щоб він не згнив
Як отримати коріння з листочка фіалки, щоб він не згнив

Для першого потрібно взяти черенок листка і зробити зріз гострим ножем. Після цього розмістіть його в стаканчику з водою. ВАжливо, щоб листова пластина була вище рівня води, це завадить загниванню.

Через 2 тижні на зрізі черешка зявляться перші корінці. Коли вони стануть близько 1-1,5 см – можна пересаджувати в пухкий грунт.

Для другого способу потрібно взяти попередньо зволожений субстрат та перетерти його руками. Далі кладемо його в стаканчик з дренажними отворами. Саджаємо черенок та приминаємо землю, щоб не падав. Накриваємо пакетом – “тепличкою”.

За два тижні зявляться корінці, а через місяць, коли листок добре вкоріниться – пакет можна зняти.

Вибирайте будь-який з цих двох способів, та переконайтесь, що вкорінити листок фіалки дуже легко та просто.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини