З цим швидко впорається один простий кухонний інгредієнт: як загустити холодець, який залишається рідким

Буває, що часу на виправлення помилок немає, а на порозі вже стоять гості та чекають на ваш фірмовий холодець. Розповідаємо, який простий інгредієнт здатен швидко загустити невдалу страву.

Холодець – це одна з найпопулярніших страв, яку часто готують для новорічного столу. Якщо раптом ви почали готувати закуску, поставили її на ніч у холодильник, а наступного ранку з’ясували, що вона не застигла, засмучуватись рано. Є дієвий лайфхак, як виправити ситуацію та не починати весь складний процес знову. Кулінари розповіли про секретний продукт, який швидко зробить холодець “скляним”.

Секретний інгредієнт для холодцю

Якщо раптом холодець не застиг, отже ви додали недостатню кількість інгредієнтів, які відповідають за “пружність” закуски. Для того, аби виправити цю ситуацію, потрібно виконати декілька простих кроків. Для початку варто перелити бульйон у каструлі або в одну місткість та прокип’ятити її. Наступним кроком потрібно додати в холодець агар-агар або желатин.

Кулінари розповіли, як правильно діяти, якщо холодець за ніч не застиг
Кулінари розповіли, як правильно діяти, якщо холодець за ніч не застиг

Що стосується пропорцій, то у разі, якщо ви використовуєте агар-агар, то на пів літра бульйону потрібно не більш як 7 грамів. А от желатину на 1 літр води потрібно 25 грамів. У гарячий холодець додавати бажаний інгредієнт для загущення закуски не можна. Для початку у невеликій кількості води розчиніть продукт і добре перемішайте. Коли бульйон трішки охолонув, додайте туди суміш із желатином або агар-агаром і добре все перемішайте.

Що потрібно робити, якщо холодець не застиг і все ще залишається рідким
Що потрібно робити, якщо холодець не застиг і все ще залишається рідким

Завершальний етап порятунку вашого холодцю найпростіший. Коли ви додали більше інгредієнту для загущення в бульйон, його потрібно знову залити у форми та поставити в холодильник для застигання. Варто зазначити, що причиною, чому холодець не застиг, може стати не лише недостатня кількість желатину в його складі, але і неправильно обране для приготування м’ясо. З однієї курки, наприклад, ніколи не вдасться приготувати смачну закуску.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини