Чому жовтіє листя антуріума та як врятувати “чоловіче щастя”: бабуся порадила прості перевірені способи

Знаючи деякі хитрощі догляду - можна запобігти пожовтінню листя у антуріума. Дізнайтеся всі секрети, які допоможуть рослині бути здоровою тв гарною.

Антуріум чи “чоловіче щастя” – квітуча тропічна рослина американського походження. Вирощування її в домашніх умовах потребує уважності, адже будь-які зміни в умовах утримування рослини можуть обернутися проблемами з квіткою. В першу чергу це проявляється пожовтінням листочків.

Це може статись з декількох причин, які ми і розберем далі.

Найчастіше листя антуріума починає жовтіти через порушення правил поливу рослини. Категорично заборонено поливати “чоловіче щастя” водопровідною водою – лише очищеною та відстоянною. Також підійде тала чи дощова вода.

Важливо, щоб вода була нехолодною. Ідеальна температура складає від 18 до 24 градусів. Поливати рослину слід тоді, коли підсохне верхній шар грунту.

Якщо ж ви систематично переливали рослину, і в неї почало гнити коріння, то єдиний варіант врятувати квітку – видалення гнилі та пересадка в новий грунт.

Що робити, якщо пожовтів антуріум
Що робити, якщо пожовтів антуріум

Другою причиною пожовтіння листя антуріума є недостатня кількість живлення та добрив. Якщо пожовтіло нижнє листя рослини, а молоді листочки бліді – це свідчить про недостатність азоту.

Наступна причина – порушення вимог освітлення. Антуріум любить розсіяне освітлення. Надто активне і яскраве спричинить опік.

А взимку, коли світловий день стає коротшим – варто досвічувати рослину фітолампою.

Також квітка схильна до появи шкідників. Головні вороги антуріума – павутинний кліщ, тля, щитовка, нематоди. Вони живляться листям рослини, що призводить до його пожовтіння. На початковий стадіях зараження рослини протрібно обережно і якісно промити її листя теплою водою. Та якщо це не допомагає – краще використати спеціалізовані засоби для боротьби зі шкідниками. Головне чітко виконувати рекомендації на етикетці.

Популярне

Подібні новини