Миші та щури назавжди підуть з вашого будинку: приготуйте такі “сюрпризи” і гризуни повилітають, як ошпарені

Якщо в будинку завелися миші чи щури - позбутися їх буває досить складно. Та не впадайте у відчай - вихід є! Прості народні методи допоможуть позбутися гризунів раз і назавжди.

Спосіб 1

Одним з перевірених та ефективних способів позбутися гризунів, яким користувались ще наші пращури, є використання нашатирного спирту. Від його різкого запаху миші швидко покинуть приміщення. Для цього необхідно 2-2.5 чашки нашатирного спирту розвести в 200 мл води і додати туди 2-3 ложки прального порошку.

Важливо, що цю суміш потрібно розкладати по місцям, які недоступні для дітей та домашніх улюбленців.

Спосіб 2

Для цього методу потрібно взяти чорний перець, який точно є на вашій кухні. Вся “сіль” знову ж таки у ароматі, який просто ненавидять миші і щури. Якщо ви знаєте, де саме в будинку оселилися гризуни, розпорошіть там чорний перець.

Також можна скористатися лавровим листом, але там принцип дещо інший. Гризунів приваблює запах листя, і вони починають його їсти. Та в пряності є спеціальні речовини – вторинні метаболіти, які токсичні для мишей і щурів.

Як позбутися мишей та щурів в будинку
Як позбутися мишей та щурів в будинку

Спосіб 3

Скористайтеся есенцією м’яти перцевої, яка впливає на рецептори нюху щурів і мишей. Це хороший варіант для родин, в яких є маленькі діти, оскільки він безпечний. Потрібно змочити ватний диск есенцією з м’яти та розкласти по перименту оселі.

Також не забувайте прості рекомендації, а саме:

  • не залишайте крихти на поверхнях та частіше замітайте;
  • сміттєве відро завжди має бути закритим. Це ееобхідно, щоб в пошуках їжі туди не полізди гризуни;
  • якщо ви зловили мишу або знайшли мертвого гризуна – не беріть його руками, адже миші та щурі – рознощики багатьох інфекцій.

Сподіваємось, що використовуючи наші поради ви зможете назавжди забути про таких неприємних “гостей”, як щури та миші.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини