Посадіть цю квітку, щоб в домі не літали комахи та дрібні шкідники: корисна і дуже гарна рослина

Ця квітка - не тільки чудова прикраса саду чи кімнати, а й рослина, що вимагає легкого, але уважного догляду. Зі свого боку, вона завжди віддячить вам, ставши природним відлякувачем комах.

Колеус, або в народі “парашутник”, являє собою дивовижну рослину, що привертає увагу своєю різноманітністю забарвлення листя.

Назва “парашутник” для колеуса обумовлена формою його листя. У багатьох сортів цієї рослини листя має овальну або округлу форму з вирізами по краях, що надає йому схожості з парашутом. Ця характерна форма листя надає квітці декоративності та робить її впізнаваною серед інших рослин.

Характеристика рослини

Колеус (Coleus) належить до сімейства губоцвітих і являє собою трав’янисту рослину з яскраво забарвленим листям. Різноманітність кольорів, від яскраво-червоного до зелено-жовтого, робить його привабливим вибором для озеленення садів і кімнат.

Різноманітність сортів колеуса
Різноманітність сортів колеуса

Особливості догляду

  • Освітлення: колеус віддає перевагу яскравому, але розсіяному світлому освітленню. Уникайте прямих сонячних променів, які можуть пошкодити його барвисте листя.
  • Ґрунт: легкий, добре дренований ґрунт забезпечує здоровий ріст. Регулярний полив підтримує вологість ґрунту.
  • Температура: колеус чутливий до холоду, оптимальна температура повітря для рослини від 16 до 25 градусів.

Розмноження

  • Насіння

Насіння колеуса можна посіяти в заздалегідь підготовлені горщики або в ґрунт після останнього заморозка весни. Утримуйте ґрунт вологим, поки не з’являться сходи.

  • Поділ куща

Наприкінці весни або на початку літа можна розділити зрілі кущі, щоб отримати нові рослини. Забезпечте кожному розділеному сегменту коріння і посадіть їх у підготовлені горщики.

Добриво

Для забезпечення багатого цвітіння і барвистого листя використовуйте універсальне добриво для кімнатних рослин. Також буде корисним періодичне внесення добрив з високим вмістом азоту в період активного росту квітки.

Цвітіння

Колеус може порадувати вас своїм цвітінням у теплі місяці. Час цвітіння залежить від сорту, але найчастіше воно припадає на середину літа. Квіткові колоски доповнюють барвисте листя і створюють ефектне поєднання кольорів.

Природний відлякувач

Запах листя колеуса не подобається багатьом комахам, таким як москіти та мухи, що робить його відмінною рослиною для створення природного відлякувача. Ця властивість рослини зробить колеус не тільки естетично привабливим, а й функціональним елементом вашого саду й будинку.

 

Популярне

Подібні новини