Чим зайнятися на дачі у грудні: головні пункти зимового догляду за городом, які примножать врожай втричі

Здавалося б, що з настанням зими на дачу і їздити не варто, бо робити там немає чого. Але це не зовсім так. Тому що господарю, який піклується про майбутній врожай, справи знайдуться і зараз.

Подумайте, можливо восени та на початку перших морозів ви не встигли зробити укриття деяким теплолюбним рослинам, таким як: троянди, рододендрони або молоді хвойні деревця. Якщо пригадали, що таке сталося, негайно виправте ситуацію.

У період, коли ґрунт ще промерз і температура не сягнула занадто низько, ви можете навіть ще встигнути зробити підзимовий підсів багаторічників.

Які роботи на дачі слід зробити у грудні: корисні справи для врожаю

Ще однією важливою справою є переміщення снігу на ваших грядках, якщо він вже випав, з доріжок та від будиночка на ділянку, а особливо на квітник. Рослинам, які зимують у відкритому ґрунті, це конче необхідно, бо, як відомо, сніг є прекрасним утеплювачем.

Працюючи зі снігом, не забувайте утоптувати його навколо дерев для того, щоб не було можливості таким гризунам, як миші чи зайці, зіпсувати рослини. Взагалі ще є час подбати про укриття фруктових дерев від полівок та зайців, адже ці тваринки дружні тільки на картинках у книжках.

Що треба зробити, аби підготувати город до зими
Що треба зробити, аби підготувати город до зими

Крім того, роботу з регулярної перевірки посадкового матеріалу також необхідно починати проводити вже зараз. Не полінуйтеся перебрати насіння та цибулини, що очікують весну. Хворі, пошкоджені, розм’якшені безжально знищуйте. Вони не повинні знаходитись поряд зі здоровим матеріалом. Потурбуйтеся про стан повітря та температуру у приміщенні зберігання бульбоцибулин та іншого. Можливо є необхідність обробити тару від цвілі.

Проаналізуйте, поки є час, насіння з питання терміну його зберігання, займіться плануванням того, який саме посівний матеріал вам знадобиться у майбутньому сезоні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини