Про це знають одиниці: чому цибулини тюльпанів потрібно викопувати кожен рік. Ось чому в бабусі пишний сад

Сьогодні ви дізнаєтесь секрети пересаджування тюльпанів, а саме коли і як правильно викопувати цибулини квітки, щоб вона продовжувала тішити вас своєю красою.

Для більшості сортів тюльпанів потрібно щороку проводити процедуру пересадки цибулини з грунту. Це пов’язано з тим, що кожен рік рослина “змінює” цибулину – стара гине, а на її місці формуються одна чи декілька нових.

Викопувати тюльпани потрібно з декількох причин. По-перше, якщо рослини не викопувати, то на наступний рік квіти будуть сильно зближуватись між собою, що спричинить конкурування за поживні речовини в грунті. То ж квіти стануть дрібнішими та хворобливішими.

Коли потрібно викопувати цибулини тюльпанів?

Не потрібно обводити певну дату в календарі, адже рослина сама підкаже, коли настане слушний час. Якщо ви помітили, що верхнє листя повністю пожовтіло, а нижнє отримало жовтуватий відтінок – це значить, що більшість поживних речовин в цибулині, а значить час настав.

Якщо робити це раніше, коли листя ще зелене – то розміри цибулин будуть меншими, та й цвітіння затримається.

А якщо надто пізно викопувати, то гнізда цибулин розсипляться. То ж важливо не пропустити ідеальний момент.

Чому цибулини тюльпанів потрібно викопувати кожен рік
Чому цибулини тюльпанів потрібно викопувати кожен рік

Як проводити викопування цибулин тюльпанів?

Вам знадобляться вила чи лопата, щоб обережно гніздами викопати цибулини, залишаючи бадилля. Далі перенесіть їх в темне місце для просушування. Коли листя повністю висохне – цибулини можна буде з легкістю дістати. Далі цибулини потрібно посортувати. Пошкоджені та хворі видаляємо, а цілі та здорові відносимо на горище або інше тепле місце.

Період формування квітки посідає перші 3-4 тижні після викопування. В цей час треба дотримуватись оптимальної температури, зазначеної раніше. Подальше зберігання до осінньої посадки треба витримувати при температурі в межах +18 – +20 °C.

Популярне

Подібні новини