Щоб не проросла і не згнила: бабуся розповіла, як правильно зберігати цибулю до весни в квартирі і будинку

Цибуля - універсальний овоч, який часто додають до різноманітних супів, других страв та салатів. Та взимку господині часто стикаються з проблемою, як зберегти овоч до весни, щоб він не згнив.

Сьогодні ви дізнаєтесь декілька лайфхаків від досвічених садівників та господинь.

Отже, перше, що потрібно зробити – перебрати цибулю і видалити мокру та гнилу. Якщо це проігнорувати, то вона “заразить” інші цибулини і врятувати овочі буде неможливо.

Ідеальне місце для зберігання цибулі має бути прохолодним, темним, сухим та добре провітрюваним. Ідеальна температура має бути в межах 7-13 °C. Не рекомендується зберігати цибулю поруч з овочами, які виділяють багато вологи. До таких відноситься буряк, картопля та селера. Якщо запас цибулі у вас великий, то варто раз на два місяці проводити ревізію на предмет гнилі, і оперативно прибирати зіпсовані екземпляри.

В умовах квартири хорошим варіантом зберігання цибулі є балкон. Овоч попередньо кладуть в спеціальні сітки, мішки або картонні коробки з дірочками, які виконуватимуть роль вентиляційних отворів для циркулювання повітря.

Як правильно зберігати цибулю до весни
Як правильно зберігати цибулю до весни

За низьких температур варто обкласти цибулю у ковдру або плед, щоб вона не перемерзла.

Якщо цибулі у вас небагато – можна зберігати її в холодильнику. Головне, щоб вона не була у кульку, бо волога створюватиме сприятливі умови для гниття овоча.

Також можна зберігати цибулю в морозилці. Не хвилюйтесь – свої смакові якості вона не втратить. Щоб було зручніше користуватись цим способом – попередньо наріжте овоч та розфасуйте по зіп-пакетах.

Якщо ж цибулі небагато і її вистачить десь на місяць, то можете зберігати її на кухонній полиці в картонній коробці з вентиляційними отворами. Головне, щоб овощ був подалі від плити.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини