Дієві поради для читачів “Добрих новин”: як продовжити життя новорічної ялинки. Беріть на замітку

На що варто звертати увагу при виборі натуральної ялинки? Де і як її краще встановити, щоб вона довше залишалася свіжою? Куди дівати її після свят? Відповіді на ці запитання знайдете в цій статті.

Наведені нижчі поради допоможуть вам зберегти придбану натуральну ялинку як можна довше у свіжому вигляді. Отже, давайте розглянемо, на що в першу чергу треба звернути увагу.

Під час купівлі

Під час купівлі зверніть увагу на зелені голки сосни або ялини. Вони мають бути пружними, свіжими та не підсохлими (свіжі гілки не таки колючи, як сухі). Уникайте дерев із жовтуватими або коричневими голками.

Сосна зазвичай довше стоїть у приміщенні, ніж ялина (2-3 тижні)

Під час зберігання

Якщо ви придбали ялину заздалегідь і не плануєте найближчими днями її встановлювати, то покладіть дерево в прохолодне місце, наприклад, на балкон.

Хвоя з ялини опадає швидше, ніж із сосни
Хвоя з ялини опадає швидше, ніж із сосни

Під час встановлення

  1. Якщо ви хочете, щоб ялина або сосна якомога довше зберігала свою свіжість, то встановлюйте її подалі від нагрівальних приладів і батарей. Висока температура може прискорити процес опадання хвої.
  2. Перед тим, як почати встановлення ялинки, за можливості вкоротіть знизу стовбур. Ну а далі – вибір за вами:
  • встановивши ялину в хрестовину так, щоб нижній кінець стовбура можна було опустити в ємність із водою (не забувайте систематично її додавати);
  • можна встановити ялину у відро з вологим піском, гравієм або вологою тирсою, головне – щоб вона була стійкою;
  • періодично доливайте у відро невелику кількість води, в якій можна розвести сіль або аспірин.

Зволоження повітря

Тримайте в кімнаті, де стоїть ялина чи сосна, зволожувач повітря. Соснові та ялинові дерева люблять вологість, і це допоможе їм зберегти свою красу.

Використання ялинки після свят

  1. Мульчування
    Подрібнені гілки ялини та хвоя можуть бути використані як мульча навколо рослин на дачі. Це допоможе утримувати вологу, пригнічувати ріст бур’янів і захищати ґрунт від перепадів температур.
  2. Захист рослин
    Розподіліть хвою навколо молодих рослин і чагарників. Вона послужить природним укриттям, захищаючи рослини від холоду і вітру.
  3. Створення компосту
    Деревні відходи ялини можуть бути додані в компостну купу. Вони розкладаються, збагачуючи ґрунт поживними речовинами.

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини