Чи правда, що вуличні коти – безпородні: відповідь здивує навіть тих, хто знає про хвостиків все

Коли люди забирають котиків з вулиці їх прийнято вважати безпородними. Та це не зовсім коректно, адже і хвостики-безхатькі і породисті коти мають спільних предків, які жили в дикій природі.

Що значить “порода”?

Поняття “порода” з’явилося близько двох століть тому і означає цілу групу домашніх тварин, що від інших представників сімейства відрізняються певними ознаками.

Філінологи (науковці, що вивчають котів) виокремлюють певні характерні властивості та риси улюбленців. Далі на базі даних створюється стандарт, який описує ту чи інш породу.

Більшість вуличних хвостиків належать до аборигенним порід, яким притаманні певні зовнішні ознаки і своєрідний характер. Вони утворилися природно, без участі селекціонерів – сіамські, перські, сибірські, турецька ангора.

Уважно придивившись до дворового кота можна помітити певну схожість з породистими “родичами”. Оскільки в бездомних тварин є домішки різних порід, то досить складно спрогнозувати, яке кішка може дати потомство.

Як насправді називається порода вуличних котів
Як насправді називається порода вуличних котів

Коли власники колись вуличного кота приносять його на огляд до ветеринарної клініки, то на питання адміністратора про породу з посмішкою кажуть щось на кшталт “Його порода – красунчик”, “Дворянин”, “Мій любий”. Зазвичай в такому випадку в графі “порода” вказують “метис”, що власне й значить, що в роду тваринки намішано багато порід.

Варто зазначити, що саме метиси вважаються найбільш витривалими та невибагливими.

Також вуличні хвостики мають гострий розум та кмітливість, що допомагає їм виживати в непростих умовах.

Втім, в домашніх умовах, більшість метисів дуже дружелюбні та ніжні, і люблять поспати поруч з господарем. Також вони дуже швидко привчаються до туалета у відповідному місці, що також можна вважати плюсом.

Коли ви рятуєте вуличну тваринку та даруєте їй домашній затишок та любов, то абсолютно точно заробляєте собі, як то кажуть, плюсик в карму.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини