Забудьте про хліб: чим можна і не можна годувати птахів взимку. Про це не розповідали в школі

Підгодовувати птахів - правильно і благородно. Однак не всі знають, що деякі крупи протипоказані птахам, і можуть викликати в них серйозні проблеми зі здоров'ям.

Зимовий час – складне випробування не тільки для вуличний тварин, але й для птахів. То ж якщо ви вирішили підгодувати їх – це корисно і дуже шляхетно.

Однак варто знати, чим можна годувати пернатих, а що їм категорично заборонено.

Багато власників дач ще з літа починають готувати корм для птахів, а саме насіння гарбуза, кабачків, кавунів і т.д. Його потрібно гарненько висушити та перекласти в мішечок з тканини. Також пернаті будуть раді частц врожаю з плодових дерев і ягідних чагарників.

Птахів можна також годувати спеціальними кормами та насінням соняшника. Втім, мова лише про неочищене, сире і несолоне.

Також пернатим можна вівсяну крупу, просо а перловку. А синички із задоволенням поласують салом, вершковим маслом чи мясом. Пам’ятайте, що в останньому не повинно бути солі.

Чим не можна годувати птахів взимку
Чим не можна годувати птахів взимку

Що не можна класти в годівницю птахів?

Не всі крупи можна вживати птахам. Так, категорично заборонено годувати їх гречкою та рисом. Це пов’язано з тим, що птахи не зможуть їх перетравити. Подрібненому гороху, ячній та манній крупі теж варто сказати: “Ні”. Також не можна годувати птахів хлібом, тому що вони не доотримують поживні речовини і можуть захворіти на захворювання, що має назву “крила ангела”. Через неї птах втрачає здатність літати, а значить ризикує загинути.

Хотілося б сказати зе дещо любителям жувальної гумки. Не викидайте її на вулиці, адже птахи можуть сприйняти її за їжу, а потім загинути від закупорки травного тракту.

Підгодовувати взимку птахів потрібно відповідально і з розумом, бо в іншому випадку пернатим можна серйозно нашкодити.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини