Як відрізнити справжню червону ікру від підробки: прості способи, щоб не зганьбитися в магазині

На жаль, не вся червона ікра, яка є на полцях магазинів, має відповідну якість. Дізнайтеся, як просто розрізнити натуральний продукт від підробки.

Зовсім скоро почнуться різдвяно-новорічні свята. А це означає, що господині вже активно складають списки покупок до святкового столу. Однією з класичних закусок є бутерброди з червоною ікрою.

Оскільки ціни на цей продукт “кусаються” не хотілося б замість якісної ікри отримати імітацію.

Про хитрощі, які допоможуть вам розібратися в цьому питанні та обрати правильну ікру і поговоримо в цій статті.

Існує декілька методів визначення оригінальності червоної ікри.

Як просто відрізнити справжню червону ікру від підробки
Як просто відрізнити справжню червону ікру від підробки

По-перше, рекомендується купувати ікру, яка упакована в скляну банку, адже в металевій бляшанці відбуваються процеси окислення, які впливають на якість продукту.

Якщо ікра покрита білим нальотом, то купувати її не варто.

Якісна ікра щільно наповнює банку. Тому якщо ви бачите, що в ній щось булькає та є забагато рідини – сміливо відкладайте її вбік.

Як перевірити вже куплену ікру?

Найпростіше це зробити, використовуючи окріп. Просто налийте в склянку гарячу воду та покладіть туди чайну ложку ікри. Ікра повністю розчинилася або утворила на поверхні жирну плівку? На жаль, ви придбали підробку.

Також можна на ікринку капнути перекисом водню. Якщо вона побіліє – справжня, а не зміниться – значить підробка.

При заморозці справжня ікра зберігає свої властивості і зовнішній вигляд, в той час як підробка втратить форму і виглядатиме непривабливо.

Імітація ікри містить всі ікринки ідеально рівної форми, а от натуральна має різні розміри. Також справжня ікра виражено пахне рибою, в той час, як підробка не пахне взагалі або має віддалений рибний запах.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини