У кота поганий настрій і сумний погляд: як не переплутати стан із захворюванням і що робити у такому разі

Кожен власник домашнього улюбленця хоча б раз у житті думав: як шкода, що він не вміє розмовляти. Втім, часом навіть без слів зрозуміло, що з твариною щось не так.

Будь-який домашній улюбленець, так само як і людина, має свій характер і може відчувати, хоч і відмінні від людини, але такі ж самі емоції. Тваринам необов’язково вміти розмовляти, аби їхні власники зрозуміли, що з ними щось не так. Достатньо уважно придивитись до свого улюбленця, аби зрозуміти, що з його настроєм щось сталось. Розповідаємо про причини, чому кіт або кішка могли засмутитись та відповідаємо на запитання, чи завжди це пов’язано з хворобою.

Поганий настрій у кота

Як і в людини, у котів можуть бути психоемоційні розлади. З різних причин ваш домашній улюбленець може навіть впасти в депресію. Важливо завжди спостерігати за поведінкою кота або кішки, аби не пропустити перші ознаки, що можуть вказувати на погане самопочуття тварини. До них, наприклад, належать:

  • Відмова від речей, які зазвичай веселять тварину та роблять її щасливою – улюблені іграшки, ласощі, ігри з власником;
  • Різкі зміни настрою, апатичність;
  • Бажання залишатись наодинці, несподівані та часом різкі прояви агресії;
  • Різке зниження апетиту або навпаки – бажання їсти набагато більше, ніж зазвичай.
Експерти розповіли, що робити з поганим настроєм у кота та що може стати причиною
Експерти розповіли, що робити з поганим настроєм у кота та що може стати причиною

Щойно ви помітите подібні симптоми та зміни у поведінці своєї кішки, одразу потрібно звернутись до спеціаліста. Причиною такого психоемоційного стану вашого домашнього улюбленця може стати не лише стрес, хоча він переважає. Так, тварина може морально почуватись погано через проблеми з внутрішніми органами або гормональний збій. Спеціалісти допоможуть з’ясувати, що саме призвело до такого настрою у вашого улюбленця.

Чи може в кота бути поганий настрій і що з цим робити власнику домашнього улюбленця
Чи може в кота бути поганий настрій і що з цим робити власнику домашнього улюбленця

До слова, варто пам’ятати, що причиною погіршення настрою можуть стати й інші фактори. Якщо ви лише помітили, що ваш улюбленець поводить себе пасивніше, ніж завжди, але критичних ознак депресивного стану немає, ви можете спробувати виправити ситуацію самостійно – проявляйте більше уваги до кота, не сваріться на нього та створіть навколо тварини комфортну атмосферу. Втім, пам’ятайте, що котяча депресія – таке саме серйозне захворювання, з яким не можна жартувати.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини