Коли потрібно прибирати новорічну ялинку і прикраси: експерти назвали точне число закінчення свят

З року в рік господарі гадають, коли ж правильно прибирати ялинку з будинку чи квартири, щоб не було ані запізно,ані занадто рано. Як виявилося, існує єдина дата закінчення свят.

Час прибрати новорічну ялинку залежить від традицій та звичаїв, а також від того, у якому стані знаходиться ялинка. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, коли найкраще і правильно прибрати ялинку в 2024 році.

  • Правило “Що раніше, те краще”.

Зазвичай, якщо у вас ялинка із корінням або гілками, яку ви виростили або купили для подальшого висадження, найкраще видалити її якнайшвидше після нового року. Це дозволить уникнути перегрівання та висихання ялинки в опалювальний період.

  • Кінець січня – початок лютого.

Багато людей видаляють прикрашені ялинки з середини січня до початку лютого. Це вважається загальноприйнятим терміном, коли святковий період вже пройшов, і ялинка втратила свій святковий вигляд. Якщо ви користуєтеся штучною ялинкою, ви можете залишити її довше, але не рекомендується тримати її тривалий час під дією прямих сонячних променів або біля джерел тепла, щоб уникнути підсушування матеріалу.

Коли правильно прибирати ялинку в 2024 році
Коли правильно прибирати ялинку в 2024 році
  • Закінчення свят.

6 січня за новим григоріанським календарем українці святкуватимуть Водохреще. Експерти кажуть, що одразу після цього свята ялинку можна прибирати, оскільки наступне зимове свято буде аж 2 лютого – Стрітення Господнє. У звʼязку зі зміною календаря Старий Новий рік не є дуже популярним святом, тому не потрапив під перенесення через те, що він ані релігійне свято, ані державне. Традиція прощання зі старим роком збереглася у пострадянських країнах.

Не забудьте врахувати екологічні аспекти видалення ялинки. В деяких місцевостях можуть існувати програми з відновлення та переробки ялинок.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини