Ось чому кіт кусає господаря в момент, коли той хоче його погладити: якби знала раніше – не була б покусана

Практично кожен щасливий власник котика стикався з цією ситуацією: хочеш погладити пухнастика, а той починає кусатися. Чому так відбувається та що це значить - читайте далі.

Причина № 1

Отже, уявімо ситуацію. Кішка сама стрибнула вам на коліна, муркоче і всім виглядом показує, що чекає на ласку і почухування. Вона розслаблена та спокійна. І от ви її гладите протягом якогось часу, і отримуєте раптовий кусь!

Це говорить про одне – хвостику достатньо вашої уваги і він просто вас інформує, що йому набридло. Ну так, киця сама прийшла. І що? Може собі дозволити.

Причини № 2

Коли ж котик кусає вас щоразу, коли ви хочете його погладити, це значить, що не любить він цього. Так буває. Тож просто змиріться.

Чому кіт кусає господаря в момент, коли той хоче його погладити
Чому кіт кусає господаря в момент, коли той хоче його погладити

Причина № 3

Якщо раптовий укус “йде в комплекті” з жалібним “Мяу”, то можливо у котика щось болить, і коли ви його гладили, то торкнулися хворого місця. Варто відвезти улюбленця до ветеринарного лікаря і розібратися в проблемі або ж упевнитися в її відсутності.

Причина № 4

Якщо ваш кіт не кастрований, то раптовий кусь каже про те, що у тваринки “скачуть гормони”. Каструйте його і проблема з великою вірогідністю зникне. Окрім того це зменшить ризик розвитку онкології у хвостика та продовжить його життя.

Причина № 5

Якщо ви з дитинства привчали кошеня гратися з вашими рукам, то з часом це стає для тварини нормою. Але  вона росте, і тому, звісно, відчувається господарем стає інакше. Щоб це припинити, рекомендуємо відмовитися від іграшок, які доводиться тримати в руці в процесі гри.

Причина № 6

Не завжди кусання – це погано. Іноді наші норовливі пухнастики таким чином висловлюють нам свою любов. Якщо котисько і покусує і ластиться одночасно – це однозначно любов. Тому не сваріть свого улюбленця, а краще пригостіть смаколиком.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини