Як вивести з квартири запах “старості” назавжди і без “хімії”: корисні поради від досвідчених господинь

Неприємний запах в оселі, який часто називають "запахом старості" виникає з різних причин. Та позбутися його досить просто, знаючи деякі хитрощі.

Затхлий запах або як часто його називають запах “старості” може з’являтися в підвалах, душових і йти від зіпсованої їжі. Найчастіше поява такого неприємного “амбре” пов’язана з наявністю плісняви або серйозних проблем з вентиляцією.

Про те, як позбутися неприємного запаху читайте далі.

В першу чергу необхідно визначити, що саме є джерелом розповсюдження “запаху старості”. Для цього потрібно перевірити всі місця в помешканні, де є волога та тепло.

Окрім того, потрібно звернути увагу на те, чи є цвіль в душі, протікання сантехніки чи пліснява на шторці у ванні.

Якщо ви проживаєте у приватному будинку, то перевірте також горище, гараж та підвал.

Після того, як виявите та усунете проблеми, а також вирішите питання з вентиляцією, можна робити профілактичні методи, щоб не допустити знову появи запаху “старості”.

Для цього необхідно часто проводити провітрювання. Якщо маєте осушувач повітря – він також стане в нагоді. Вологість в приміщенні має бути в межах 50-60%, не більше. Тоді у плісняви не з’явиться шансів.

Як позбутися неприємного запаху
Як позбутися неприємного запаху

Якщо в затхлому приміщенні є дивани та килими – варто провести їм хімчистку.

Пам’ятайте, що також вологу можуть збирати книги, газети та інші товари паперової промисловості.

Також варто додати в приміщення поглиначі запахів. Це можуть бути як куплені в магазинах спеціалізовані засоби, так і зроблені власноруч. Це дуже просто та ефективно.

Поставте, наприклад, коробочку із собою. Вона чудово всотує сторонні запахи. Також можна викласти в мисці кавову гущу. Підлогу та поверхні промийте розчином води з оцтом. а потім дайте вивітритися.

Обирайте будь-який з вищенаведених способів, щоб сказати запаху “старості” бувай.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини