Просто змішайте три прості інгредієнти та перелийте у пляшечку і вдома буде приємний аромат: інструкція

Аромадифузори здатні наповними квартиру чи будинок приємним ароматом, що створює затишну атмосферу. Приготувати його вдома не складе труднощів.

В продажу багато варіантів аромадифузорів, втім ціна якісних може “кусатися”, а дешеві не принесуть задоволення через “хімічний” запах.

Але вихід є! Можна самостійно виготовити ароматизатор повітря в спреї. Про те, як це зробити ви дізнаєтесь в цій статті.

Як приготувати власноруч спрей-освіжувач?

Вам знадобиться всього три інгредієнта:

6 ложок дистильованої води. Якщо такої немає, то підійде й звичайна, з-під крану. Та краще все ж використовувати дистильовану, адже спрей на її основі має більший термін зберігання.

10 крапель ефірної олії. Наприклад, щоб створити аромат свіжості можна використати в рівних пропорціях ефірну олію лимона та лаванди. Окрім того, аромат буде заспокоювати та підіймати настрій мешканцям оселі. Можете використовувати готові композиції ефірний олій, або ж свої улюблені аромати.

2 столові ложки емульгатора (гамамелісу, медичного спирту або горілки). Це допоможе воді та олії більш ефективно “подружитися”.

Як власноруч зробити аромадифузор для дому
Як власноруч зробити аромадифузор для дому

Як готувати:

В скляну пляшку з розпилювачем додайте дистильовану воду, емульгатор та ефірну олію. Власне це все! Закрийте пляшку, струсніть і, вуаля, хенд-мейд спрей для покращення аромату повітря готовий.

Такий спрей використовується, як звичайний освіжувач повітря. Тобто для надання оселі приємного запаху зробіть пару пшиків з пляшечки. Можна бризнути на штори чи оббивку меблів.

Також цей спрей можна використовувати для речей, які зберігаються в шафі і через те, що довго там лежать, хоч і чисті, але мають несвіжий запах.

Як бачите влаштувати в помешканні приємну атмосферу дуже просто, незаморочливо і не знадобляться дорогі інгредієнти.

Популярне

Подібні новини