Це добриво з 2 копійчаних інгредієнтів зробить розсаду томатів і перців як на підбір: лайфхак від мами

Щоб розсада томатів та перців добре розвивалася - її необхідно піджвлювати. В цьому допоможе перевірений та ефективний народний метод без "хімії",

Існує велика кількість варіантів підживлення розсади томатів та перців, в тому числі ті, що можна купити в спеціалізованому магазині.

Та якщо ви прихильник ефективних та натуральних способів “без хімії”, то сьогодні ви дізнаєтесь про декілька цікавих способів підживлення розсади.

По-перше, обов’язково досвічуйте розсаду, адже це дуже важливий етап для правильного формування розсади. Також рекомендуємо скористатися натуральним добривом, від якого томати та перці будуть як на підбір – з потужною кореневою системою.

Для цього нам знадобляться два простих інгредієнта, які точно є у вас вдома. Мова про йод і воду. Для приготування добрива потрібно в літрі води змішати всього 1 краплю йоду. Він дуже позитивно впливає на розсаду: допомагає оздоровити рослину, бере участь у регулюванні азотного обміну, виступає в якості помічника профілактики захворювань розсади та “підстьогує” імунітет рослин.

Садівники розкрили простий спосіб підживлення розсади томатів та перцю
Садівники розкрили простий спосіб підживлення розсади томатів та перцю

Для другого способу нам знадобиться мед, в складі якого неймовірна кількість корисних речовин, які покращують склад грунту і таким чином додають розсаді сил для подальшого росту.

В літрі води змішайте дрібку меду. Вистачить кількості, яка поміститься на кінчику чайної ложки. Перемішайте до розчинення меду. Отриманим розчином необхідно поливати розсаду томатів та перців, використовуючи спринцівку. Цей незвичний лайфхак попередить переливання розсади, через що остання може пропасти. Підживлювати розсаду таким методом рекомендується раз на два тижні.

Ще раз нагадуємо про те, що навесні рослинам дуже необхідне досвічування. Для цього можна використовувати  звичайні та світлодіодні лампи, з яких потрібно зняти колбу-розсіювач.

Популярне

Подібні новини