Без проростків і вічно свіжий: кухар в ресторані підказав, як довго і якісно зберігати часник у холодильнику

Часник відомий вже з давніх часів і використовувався в різних кухонних традиціях. Усім нам відомо, що таке часник. Всі знають про його корисні властивості, але не знають, як зберігати.

Не кожен знає, як правильно зберігати часник, щоб не втратити свій врожай і витрачені гроші. За дотримання всіх умов цей овоч може довго зберігати гарний вигляд і не псуватися. Якщо вам пощастило цього року зібрати на своїй присадибній ділянці багатий урожай часнику, подбайте про його правильне зберігання. Ми розкажемо про найефективніші способи, що дозволяють зберегти часник до весни та навіть до наступного літа.

Зберігання часнику

Як забезпечити збереження врожаю часнику? Щоб урожай часникових головок зберігався максимально довго і не псувався, радимо подбати про дотримання наступних умов:

Місце для зберігання повинно бути сухим та провітрюваним, зі стабільним температурним режимом. Для цієї мети ідеально підходять льох, холодильна шафа або утеплена лоджія.

Урожай переважно тримати у відповідній тарі: картонних коробках, кошиках, тканинних мішках, капронових панчохах або скляних ємностях.

Збереження часнику залежить і від його різновиду:

озимина для тривалого зберігання погано підходить.

Надійний, Алькор та Реплікант.

Щоб урожай гострого овочу зберігався довго та з мінімальними втратами, у місці зберігання слід підтримувати сприятливі показники температури та вологості повітря. Для озимих сортів культури вони становлять +1-4 ° С і 60-80% відповідно. У таких умовах урожай зберігатиметься до 4 місяців. Як зберігати часник узимку.

Секрети зберігання часнику у холодильнику: вічно свіжий
Секрети зберігання часнику у холодильнику: вічно свіжий

Зберігання

Щоб часник був під рукою під час приготування їжі, невеликий запас можна розмістити в холодильній шафі. Для цієї мети добре підходить полиця для овочів.

Часникові головки при цьому способі зберігання не втратять смакових якостей протягом 4 місяців. Однак він годиться тільки для озимого різновиду овочів.

Перед закладанням часнику на зберігання оберніть добре просушені головки пергаментом. Можна помістити їх і в тканинний мішечок, а потім додати в нього лушпиння цибулі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини